GODE KOLLEGER: I seks år spilte Ida Nielsen (t.h.) sammen med Prince i bandet «3rd Eye Girl». Dette bildet er tatt da de opptrådte i Washington i fjor. Foto: NTB Scanpix

Ida spilte bass for Prince: – Privat var han enormt ydmyk

For første gang på seks år skal Ida Nielsen stå på scenen uten den legendariske artisten. Det gjør hun i Oslo.

  • Linn-Christin Marthinussen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg gleder meg veldig mye til å spille, men det blir nok spesielt da dette blir min første konsert siden jeg spilte med Prince, sier Nielsen til VG.

Les også: Prince er død – slik var hans liv

Lørdag kveld står den danske musikeren på scenen under Oslo Jazzfestival, hvor hun lover å servere publikum masse funky musikk og «good vibes».

At hun er klar for å komme tilbake i manesjen, er det ingen tvil om. Likevel blir denne konserten noe annerledes enn de hun har opptrådt på de siste seks årene.

– Ubeskrivelig stort

I 2010 fikk Nielsen nemlig livet snudd på hodet, da hun fikk en helt spesiell telefonoppringning.

– Det var manageren til Prince, som fortalte at han hadde sett Myspace-profilen min, hvor det lå en video av at jeg spilte bass. Han fortalte at Prince ville jamme med meg, og jeg ble dermed invitert til Minneapolis i tre dager, sier hun, og legger til:

– Det som var så spesielt var at en venn av meg hadde spurt meg et halvt år i forveien om hvem den største artisten jeg kunne spilt med ville vært. Jeg svarte naturligvis Prince.

– Hva foregikk de tre dagene i Minneapolis?

– Vi pratet mye sammen, spilte og hørte på musikk. For meg var det ubeskrivelig stort. Tenk, jeg er bare en kvinne fra en lite sted ute på landet i Danmark, så for meg var det virkelig en drøm som gikk i oppfyllelse.

Nielsen forklarer videre at hun fikk en CD av popikonet da det var dags for hjemreise. På CD-en lå et opptak av et av Prince sine liveshow, der Nielsen fikk beskjed om å lære seg å spille alle låtene – først når hun kunne samtlige, skulle hun ringe Prince igjen.

Resten er – som kjent – historie.

Blant annet har hun vært bassist på Princes Europa-turné, og reist verden rundt som en del av popikonets band «3rd Eye Girl».

– Ydmyk og søt

I april ble det imidlertid kjent at Prince hadde gått bort, bare 57 år gammel. Millioner av mennesker mottok nyheten med stor sorg, blant dem var også Ida Nielsen.

– For meg er Prince den største artisten som noen gang har eksistert. Jeg har vansker for å tro at noen vil nå opp til hans nivå hva gjelder musikalske evner. Privat var han også enormt ydmyk, søt og morsom. Jeg tenker ofte på minnene vi skapte sammen.

INTERNASJONALE REAKSJONER: Madonna knust, Katy Perry mener verden har mistet magi

Musikeren forklarer at Prince har hatt en enorm innflytelse når det kommer til hennes musikk. I disse dager er hun klar med sitt tredje soloalbum – en plate som popikonet selv fikk anledning til å bidra på.

– Han rakk å høre én låt, titulert «Show me what you got». Han hjalp meg blant annet med miksen, og kom med råd. Han fortalte at han likte låten.

– Tenker på hva han ville gjort

I løpet av sin karriere kunne Prince altså skilte med et platesalg på over hundre millioner eksemplarer. Blant hans mest kjente låter er «Purple Rain», som han også vant Oscar for, og «Batdance» og «Alphabet Street».

I tillegg har han vunnet syv Grammy-priser og vært nominert 30 ganger.

– Jeg har lært utrolig mye av ham. Min musikk har blitt strammere, og bedre arrangert grunnet Prince. Man kan fortsatt høre at det er meg og min musikk, men jeg sitter hele tiden og tenker på hva han ville gjort, for å få det enda bedre, sier hun lattermildt.

Etter kveldens show, bærer det videre på turné for Nielsen og hennes band. Selv ser hun frem til å stå på scenen igjen.

– Det blir fint, funky og show. Jeg er veldig takknemlig og glad for at jeg kan leve av musikken, sier hun.

Christer Falck (46) er landets fremste Prince-ekspert, og har sett popikonet opptre live 56 ganger.

Overfor VG forklarer han at Prince og «3rd Eye Girl» blant annet har opptrådt tre ganger sammen i Norge. Selv tror han at artisten trivdes svært godt sammen med sine kvinnelige kolleger.

– Det kan fremstå som at Prince fikk en helt ny vår med Ida Nielsen og bandet. De møttes i en periode hvor Prince hadde en liten «albumpause», og det virker som om at alt som var gøy med musikk kom tilbake til Prince med dem. Det gjorde definitivt noe med humøret hans.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder