NATTENS DRONNING: Fjorårets vinner, Gabriela Isler (til høyre), delte ut kronen til årets Miss Universe, colombianske Paulina Vega, under nattens seremoni i Miami i USA. Foto:Timothy A. Clary,Afp

Paulina (22) er universets vakreste

Miss Colombia, Paulina Vega, ble natt til mandag kåret til
vinneren av årets Miss Universe.

Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det ble klart etter en høytidelig misse-seremoni i Miami i USA. I den siste finalerunden slo Vega amerikanske Nia Sanchez og ukrainske Diana Harkusha, melder nyhetsbyrået AP.

Den colombianske skjønnheten er barnebarnet til den verdenskjente tenoren Gastón Vega.

– Det å representere dagens kvinner er en drøm som går i oppfyllelse. Kvinner som ikke bare tenker på å være vakre og glamorøse, men som også bryr seg om å være profesjonelle, intelligente og hardtarbeidende, uttalte vinneren tidligere denne uken.

Nå sier Vega, som til vanlig studerer administrasjon og ledelse, at hun gleder seg til å vende tilbake til skolebenken.

Den største snakkisen før nattens kåring var den såkalte «selfie–skandalen». Et bilde hvor Miss Libanon poserte på samme bilde som Miss Israel skapte stor furore i de to landene, som er i dyp konflikt med hverandre.

Kvinner fra totalt 88 land deltok i den prestisjefulle konkurransen, som i år ble arrangert for 63. gang. Norges utsendte, Elise Dalby, lykkes ikke med å ta seg videre til den siste finalerunden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder