DEN EGENTLIGE EIEREN: Alisa Tkachenko og forloveden Erik Jensen lånte ut leiligheten sin i to dager, til det som senere skulle bli boligen til William i «Skam». Nå velger de å selge, men det er ikke grunnet pågående fans utenfor vinduet. Foto: Terje Bringedal VG

Nå selges leiligheten til «Skam»-William

En rekke minneverdige scener er foreviget i boligen. Nå flytter imidlertid «William» ut av både serien og leiligheten.

Linn-Christin Marthinussen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg fikk en melding av min forlovede, hvor han sa at «Ja, ja, nå slutter William i «Skam» og selger leiligheten samtidig», sier Alisa Tkachenko og ler.

Les også: «William» slutter i «Skam»

For Frogner – bopelet portrettert som bosted for den meget populære «Skam»-karakteren William, er naturligvis ikke hans eget i virkeligheten.

Scenen hvor Nora spiller gitar og synger for William i sofaen, etter sistnevntes store hjemmefest, som endte med at politiet dukket på døren, er blant «Skam»-øyeblikkene som er blitt foreviget her.

I SOFAEN: Mange «Skam»-fans vil nok minnes scenen hvor Nora spiller gitar og synger for William. Dette er altså spilt i Jensen og Tkachenkos stue og sofa. Foto: NRK

Karakterens ungkarsrede ble til etter at eierne valgte å låne bort leiligheten for to opptaksdager i fjor.

– Min mor fant en annonse på Finn, hvor NRK utlyste en «typisk Frogner-leilighet» til en serie. Hun tipset oss, og mente vi burde låne ut leiligheten. Det synes vi kunne vært spennende, sier Tkachenko som sammen med forloveden Erik Jensen står som eier.


Selv hadde hun aldri hørt om «Skam» da hun inviterte produksjonen hjem, til tross for at serien fra tidlig av hadde fått en stor følgerskare.

VGTV: Thomas Hayes (50) blir nedringt: – Alle tror jeg er «Skam»-William

– Det var litt pinlig å innrømme. Da jeg spurte NRK hva serien gikk ut på, og om den gjorde det bra, kunne de veldig ydmykt fortelle at det var en av de mest sette for kanalen noensinne.

Ikke samme kjøkken

Foruten selve festen, oppkast-scenen utenfor bygget, klining i trappeoppgangen, og en mindre slåsskamp i inngangspartiet, har andre scener funnet sted utenfor Tkachenkos leilighet.

Les også: «Skam»-stjernene blir snikfotografert, og oppsøkt på private adresser

I VINDUET: Festscenen i det som skal forestille Williams leilighet var en av de største som ble spilt inn i sesong to. Foto: NRK

SAMME VINDU HVOR WILLIAM SATT: Alisa Tkachenko synes det var stas å se leiligheten sin i den populære serien. Den oppmerksomme «Skam»-seer vil kanskje også legge merke til at sofaen er den samme som ble brukt da Nora sang for William. Foto: Terje Bringedal VG


Blant annet er innspillingen fra det som skal fremstå som Williams kjøkken og soverom, blitt spilt inn ved en annen location.

Fikk du med deg? Slik blir nye «SKAM»

– Det var veldig stas å se leiligheten på TV, og folk i vår omgangskrets synes det er utrolig morsomt at den er brukt i serien.

– Har du opplevd at «Skam»-fansen har lusket utenfor?

– Det er heldigvis ikke så mange som vet eksakt adresse. Jeg kan likevel forstå om noen har kommet hit for å kikke, da man gjerne er nysgjerrig på de ulike stedene hvor «Skam»-skuespillerne har vært.

FEST I GANGEN: Alisa Tkachenko forklarer at naboene ble varslet i forkant om innspilling, og at alt gikk fint for seg de dagene leiligheten ble brukt i forbindelse med opptak. Foto: NRK

INGEN NY FEST: Alisa Tkachenko i gangen, hvor Eva blant annet klinte til med en medskuespiller, og hvor det kort tid etter oppsto en mindre slåsskamp. Noen ny fest i nærmeste fremtid blir det likevel ikke for eierne, da de flytter. Foto: Terje Bringedal VG

Prisantydning på 7,9 mill

På tross av å ha bodd i leiligheten cirka to år, har paret nå valgt å selge boligen – samtidig som William, eller Thomas Hayes som han egentlig heter, takker for seg.

Noen taktisk avgjørelse har imidlertid ikke ligget til grunn.

– Det føles jo litt dumt å selge. Det kom veldig plutselig, så dette har ikke vært planlagt. Min kjære har fått seg jobb i Malta, så da flytter vi dit om noen uker. Vi trives veldig godt her, men det var en så spennende mulighet, at vi ikke kunne takke nei.

Overfor VG forklarer eiendomsmegler i Aktiv, Jørgen Eriksson, at han jobber med annonsen til leiligheten fredag ettermiddag, og at den først offentliggjøres mandag. Han opplyser at boligen vil ha en prisantydning på 7,9 millioner kroner.

SELGER GRUNNET FLYTTING: Tkachenko og forloveden flytter til utlandet, grunnet ny jobb. Foto: Terje Bringedal VG

Hvorvidt innspillingen av «Skam» vil være utslagsgivende for salgssummen, gjenstår imidlertid å se.

– Det er i så fall skummelt å bruke det i markedsføringen, da vi risikerer å få hundrevis av nysgjerrige «Skam»-fans på døren, sier Tkachenko lattermildt.

Les også: «William» skulle vært med i neste sesong av «Skam»

Overfor VG forklarer redaksjonssjef for «Skam», Håkon Moslet, at festscenen hos Tkachenko var en av de største de spilte inn i sesong to.

– Vi er avhengig av velviljen til mange leilighetseiere i Oslo når det kommer til innspilling og locations, og har vært veldig heldig med å kunne få låne flere boliger som har passet bra til serien, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder