SINT: Innlegget Sophie Elise Isachsen har skrevet heter «Nå er det faen meg nok!» Foto: Helge Mikalsen VG

Sophie Elise raser mot Sylvi Listhaug

Toppblogger Sophie Elise lar seg opprøre av innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I sitt siste blogginnlegg tordner den kjente bloggeren mot Sylvi Listhaug etter at det ble kjent at bioingeniør Mahad Adib Mahamud som har bodd i Norge i 17 år, nå sendes ut, slik TV 2 har omtalt.

– Sylvi har besluttet at det skal bli lagt inn flere millioner ekstra kroner til UDI hvert år for å ettersøke om hvem som kan ha løyet på søknadene sine i fortiden. Hallo i fuckings luken. Nå har enda en av så veldig mange som faktisk bidrar til dette landet mistet sin rettighet her. Er det noe jeg kan gjøre? Kan jeg seriøst gjøre noe? For jeg har veldig lyst, skriver Sophie Elise.

FÅR KRITIKK: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Helge Mikalsen VG

Klare føringer

UDI påstår ifølge TV 2 at bioingeniøren Mahamud løy seg til norsk statsborgerskap da han kom til Norge som enslig mindreårig asylsøker, og har fått inndratt statsborgerskapet sitt.

– Det som har skjedd har skjedd. Det blir feil å angripe Listhaug. Man kan ikke polarisere og si at Listhaug er den eneste som er ansvarlig for dette, sier Mahamud om Sophie Elises innlegg til Dagbladet.

Les stort intervju: Sophie Elise misbrukt på nett

Ifølge TV 2 har UDI fått beholde de rundt 200 stillingene de fikk under asylkrisen, mot klare føringer fra Listhaug om at de skal gå igjennom gamle saker for å avdekke personer som løy om sin identitet da de søkte asyl.

– Kan vi slutte å slå ring rundt mennesker som ikke er medmennesker, kan vi få Leo Ajkic som statsminister eller kan han i det minste ta Sylvi med seg på tur i neste sesong av serien sin? Kan hun slutte å smile på bilder som om hun gjør noe annet enn å ødelegge livene til folk? Kan vi, nok en gang, bare være snille mot hverandre, fortsetter Sophie Elise, som nylig fikk sin tredje «årets blogger»-pris.

Les også: Sophie Elise anmeldte medlemmer av «Mannegruppa Ottar»

Reaksjoner

Sophie Elise er ikke den første som er kritisk til innvandrings- og integreringsministeren. Nylig gikk Kristoffer Joner til frontalangrep på Listhaug, hvor han oppfordret folk til å donere penger til Norsk Organisasjon for Asylsøkere.

Også på Stortinget vekker saken til Mahamud kraftige reaksjoner. SV-representant Snorre Valen karakteriserer saken som «idiotisk».

– Dette er en så idiotisk sak at det er vanskelig å skjønne at det er sant. Frp og Høyre driver rein posering, og ødelegger integrering og folks liv for å statuere et eller annet latterlig eksempel om å være «streng», skriver Valen på Facebook.

Tidligere leder i Unge Høyre, Paul Joakim Sandøy, er også blant dem som går hardt ut mot integreringsministeren.

«Ingen foreldelsesfrist. Ingen domstolsprøving. Sylvi-byråkratene kan frata deg statsborgerskapet ditt over natten», skriver advokatfullmektigen på Twitter.

Stortingsrepresentant Rasmus Hansson fastslår at MDG vil «stanse regjeringens planer om å frata flere statsborgerskapet».

VG har vært i kontakt med Justis- og beredskapsdepartementet som opplyser at Listhaug ikke har anledning til å kommentere saken.

Les også: Sylvi Listhaug omtalte NOAS-engasjement som hylekor

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder