Aktivister okkuperte Gordon Ramsays Michelin-restaurant

Restauranten stengte etter opptrinnet. – Dypt respektløst, sier en talsperson for restauranten.

Publisert:

Lørdag kveld tok aktivister fra klima- og dyrevernsgruppen Animal Rebellion seg inn i en restaurant i Chelsea i London.

Demonstrantene gikk i samlet tropp inn i den trestjerners Gordon Ramsay-restauranten og satte seg ned ved reserverte bord.

De holdt opp falske menyer som beskrev de miljømessige kostnadene ved forskjellige alternativer på restaurantens meny, ifølge The Guardian.

Gruppen sier de gjennomførte stuntet for å sette fokus på plantebasert mat og forøkning av dyrebestander. I tillegg var opptrinnet en protest mot sosial ulikhet i Storbritannia, ifølge en deltaker i aksjonen.

– Mens Gordon Ramsays restaurant serverer mat som koster minst 1800 kroner, er mer enn 2 millioner mennesker avhengig av matutdeling i denne levekostnadskrisen, sier Lucia Alexander (39) til The Guardian.

Totalt 14 aktivister deltok i aksjonen, ifølge gruppens egne opplysninger.

London-politiet rykket ved 18.30-tiden lokal tid ut til meldinger om at en gruppe demonstranter nektet å forlate stedet.

Politiet opplyser videre om at restauranten ble stengt og at aktivistene etter hvert forlot stedet.

En talsperson ved restauranten bekrefter dette og legger til at reservasjoner ble avlyst.

– Alle har rett til å ha sine egne meninger og overbevisninger. Likevel, å tvinge seg inn på en restaurant og å forstyrre hardtarbeidende ansatte som gjør jobben sin, og å ødelegge kvelden for alle gjestene som hadde ventet i månedsvis på reservasjonene sine er upassende og dypt respektløst, sier talspersonen for restauranten.

Animal Rebellion beskriver seg selv som en massebevegelse som bruker ikke-voldelige midler og sivil ulydighet til å jobbe for dyre- og klimarettferdighet.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no