Her er den første traileren til «Snømannen»

Filmen, som er basert på Jo Nesbøs «Snømannen» skal være den største produksjonen som har funnet sted i Norge.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Med Michael Fassbender som hovedrolleinnehaver, kommer storfilmen «Snømannen» på kinolerreter verden over i oktober. Nyheten om at Harry Hole skulle bli film kom allerede i 2011, og nå får man altså første innblikk i filmen.

Bokanmeldelse: Jo Nesbø: «Snømannen»

Spilt inn i Norge

Filmen er basert på Jo Nesbøs syvende roman om Harry Hole, og handler om detektiven som står overfor en seriemorder som kaller seg selv «snømannen». Sammen med Katrine Bratt, som spilles av svenske Rebecca Ferguson, jobber de mot klokken for å finne gjerningsmannen.

Storfilmen har både internasjonale og nasjonale stjerner på rollelisten, blant annet Jakob Oftebro, Val Kilmer og Toby Jones. Også forfatteren selv dukker opp i en scene.

Storfilmen er spilt inn i Norge, både i Oslo, på Rjukan og i Bergen, og er ansett for å være den største produksjonen som har funnet sted i landet.

Michael Fassbender: – Harry er som en virkelig person for meg

HARRY HOLE: Superstjerne Michael Fassbender er mannen som gir ansikt til detektiven på filmlerretet. Foto: Universal Pictures

Fikk 40,5 millioner

I 2016 kom det en såkalt incentivordning som har som hovedhensikt å trekke større internasjonale film- og TV-produksjoner til Norge, gjennom å tilbakebetale opp til 25 prosent av den delen av filmbudsjettet som blir brukt i landet. 40,5 millioner av ordningen gikk til «Snømannen».

Også Oslo kommune la 1,5 millioner kroner på bordet for filminnspillingen.

Fryseboksen fra Rjukan: Fikk nøkkelrolle i «Snømannen»

Forrige måned kom nyheten om at ennå en Jo Nesbø-roman blir filmatisert.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder