Johan Golden tar Knut Nærums laglederplass

Takker for seg etter 442 «Nytt på nytt»-episoder

MARIENLYST (VG) Etter 16 år og 442 episoder har Knut Nærum bestemt seg for å forlate NRKs gullrekke. Komiker Johan Golden tar over.

Artikkelen er over fire år gammel

Det er NRK som melder dette på sine nettsider, torsdag kveld.

Sesongens siste episode, fredag 1. mai, blir Nærums siste. Han sier til VG at avgjørelsen om å forlate programmet gikk «ganske greit».

– Jeg kommer til å savne folkene, men om savnet blir for stort får jeg skru på TV-en en fredag og se dem der. Det er en fin redaksjon, vi er tretten mennesker som lager dette. Det blir annerledes å trekke seg tilbake til skrivekammeret og sitte der alene, og i blant lure på hvor alle de andre er, sier han til VG.

Da VG møter radarparet etter innspillingen av den nest siste episoden Nærum skal medvirke i, er humoren fortsatt på plass.

– Kan jeg gå hjem og gråte i dusjen nå?, spør Jon Almaas humoristisk før han setter seg ned ved siden av Nærum.

Hva mener du om at Nærum slutter i programmet? Si din mening i kommentarfeltet under saken.

På spørsmål om hva som er Nærums beste minner gjennom 16 år i programmet, bruker han ikke lang tid til å tenke seg om.

– Jeg husker jeg satt på en stol, sa noe og en del av publikum i salen lo. Det er et minne jeg har. Det er mer det at det begynte som en merkelig ting, også fortsatte det å gå i år etter år. Så ble det en vane og vi hadde blitt en del av folks fredagsritualer, sier Nærum.

Nyhetssatireprogrammet, som er blant de mest sette programmene i norsk TV-historie, opplevde i slutten av februar utskifting også på lederplassen til høyre for ankermann Almaas. Da ble Pernille Sørensen fast panel-inventar.

Hun tok over etter Ingrid Gjessing Lindhave, som hadde sittet på flanken i kun ett og et halvt år – etter å ha tatt Linn Skåbers plass.

ÉN SKAL UT: ... og komiker Johan Golden skal inn. Foto:Anne Liv Ekroll,NRK

Vil skrive mer

Nå ønsker Knut Nærum å bruke tid på egne prosjekter.

– Nå skal jeg bli det jeg ønsket å bli da jeg var 16 og 23, nemlig forfatter. Nå har jeg blitt en slags hobbyforfatter mens jeg holdt på med dette. Jeg har vist meg frem i 16 år, men det var ikke det jeg skulle. Det skulle ikke vare i 16 år. Nå skal jeg gjøre det jeg drømte om da jeg var yngre, nemlig å skrive, og ikke være fullt så synlig, sier han til VG.

Nærum, som gjennom programmet 16 år har fått mye oppmerksomhet for sine humoristiske t-skjorter har ikke spikret noen «grand finale» riktig ennå.

– Jeg lurte på bare å kjøre baris med jakke utenpå!

Det hørtes ut som en bra avslutning?

– Alt kan skje!, avslutter Nærum lurt.

Får inn ny komiker

Komiker Johan Golden tar nå over stolen til venstre for programleder Jon Almaas. Nærum mener, overfor NRK, at Golden er «et funn».

– Ikke bare er han morsom, men han kan snakke også. Han kan både tenke, snakke og være morsom på en gang, uttaler Knut Nærum om arvtakeren.

Golden selv sier til NRK at det ikke går an å takke nei til en jobb som fast «Nytt på nytt»-fjes.

– Det er på mange måter en umulig oppgave å følge etter Knut, så det har jeg ingen planer om å prøve på. Jeg skal gjøre mine egne ting, så får vi håpe at det fungerer.

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder