TILBAKE I RAMPELYSET: Jahn Teigen (67) på lanseringen for sin nye TV-serie «En hyllest til Jahn Teigen».
TILBAKE I RAMPELYSET: Jahn Teigen (67) på lanseringen for sin nye TV-serie «En hyllest til Jahn Teigen». Foto: Hallgeir Vågnenes VG

Jahn Teigen gjør TV-comeback: – Skroget er kanskje skralt, men lanterna lyser ennå

RAMPELYS

Jahn Teigen (67) er tilbake i rampelyset med en TV-serie hvor han inviterer kjente artister hjem til seg. Det blir en tårevåt opplevelse for artisten.

Publisert: Oppdatert: 15.11.16 22:20

Etter 40 år i rampelyset valgte Jahn Teigen å trekke seg tilbake til Skåne i Sverige. Her bor han bodd på Klockaregården i ti år.

– Det deiligste har vært å komme unna seg selv, sier han til VG.

– Alle foretar reiser av forskjellige grunner. Jeg reiser helst til et sted hvor jeg ikke har vært før, denne gangen ble det Skåne, fortsetter han.

Fikk du med deg? Teigen: – Jeg er en veldig ensom sjel

I TV-serien «En hyllest til Jahn Teigen» får han besøk på Klockaregården. Kjente og kjære artister som blant annet Carola, Didrik Solli-Tangen og Alexander Rybak kommer for synge sine egne versjoner av hans mest berømte sanger. Vi får se en tårevåt Teigen gjenoppleve låter som har betydd mye for mange.

Les også: En gang var han en klov uten scene – ble ridderfor en nasjonal arena (krever innlogg)

Utelukker ikke MGP

67-åringen forteller at alle har noen hoster og harker, men at helsen er veldig viktig for han.

– Du kan jo tenke deg hva jeg har vært gjennom. Jeg har ikke akkurat stått stille på scenen, sier han og siterer Erik Bye:

– Skroget er kanskje skralt, men lanterna lyser ennå.

Husker du? Her er Jahn Teigen tilbake på Grand Prix-scenen

Det er snart 40 år siden artisten fikk null poeng for «Mil etter mil» i Melodi Grand Prix. Han utelukker likevel ikke et comeback i konkurransen.

– Det får vi se på. Det kan skje, sier han.

Nye versjoner av klassikerne

Teigen forklarer konseptet i TV-serien som «tilbakefrem», altså at de tar gamle sanger og lager nye tolkninger av dem.

– Det mest overraskende er hvordan de yngste artistene velger de aller rareste låtene som kanskje ikke så mange har hørt. Det varmer hjertet mitt litt ekstra for de som ikke er oppvokst med sangene, sier han.

Artistene som skal besøke Jahn Teigen i Skåne er Carola, Jan Eggum, Hanne Sørvaag, Morgan Sulele, Alexander Rybak, Didrik Solli-Tangen, Cir.Cuz, Elisabeth Andreassen, Thom Hell, Benedicte Adrian, Hilde Selvikvåg, Debrah Scarlett, Hanne Boel og Tiril Heide-Steen

Les også: Kjøpte herregård i Sverige og ville rydde opp i eget liv

Trodde gården var et motell

Carola Häggkvist er blant artistene som besøker Jahn Teigen på gården, men det var ikke første gang hun banket på Teigens dør i Sverige.

–For omtrent to år siden var vi der, men da var det ingen ledige rom på noen hoteller i nærheten. Jeg banket på døren til Klockaregården fordi jeg trodde det var et motell, men så var det Jan Teigen som åpnet døren. Det var egentlig ganske morsomt, forteller hun.

Häggkvist forteller at hun og Teigen er ganske like på mange måter. Da hun tolket sangen «Engel» i første program ble det en emosjonell opplevelse.

– Vi vil hylle livet. Man kan også kjenne på et savn, etter mine foreldre, men så er man takknemlig for tiden man fikk sammen, forteller hun.

2001: Åpnet Grand Prix-showet med duett med Carola

Hun ble kjent med Jahn Teigen gjennom et TV-program hun selv hadde på 80-tallet hvor hun inviterte artister fra Skandinavia.

– Der ble vi kjent med flere av Teigens sider: hans humor, musikalitet, hvor dyp og filosofisk han er. Og vi fant hverandre, han føltes ut som en storebror, sier hun.

TV-serien har premiere på TVNorge lørdag 19. november klokken 20.

Her kan du lese mer om