UTFORDRENDE BRANSJE: Liv Tyler setter fokus på skillet mellom voksne kvinner og menn i Hollywood. Her fra en Miu Miu-visning i fjor høst. Foto: Pascal Le Segretain ,

Liv Tyler: Jeg er for gammel for Hollywood

Liv Tyler (38) tar et oppgjør med bransjen og hevder hun er blitt for gammel for de interessante rollene.

  • Marthe Berg

Artikkelen er over fire år gammel

– På min alder kan du som regel få være kona eller kjæresten, en slags annenrangs borger, sier Liv Tyler i et intervju med magasinet More.

38-åringen forteller ifølge Daily Mail at det er ikke er morsomt å se at ting forandrer seg, og at bransjen ikke er lagt opp for kvinner på hennes alder.

– Når du er tenåring eller i 20-årene er det overflod av spennende roller. Men når du blir litt eldre [enn jeg er nå], finnes det noen mer interessante roller igjen, mener hun.

Skuespilleren, som særlig er kjent fra «Ringenes Herre»-trilogien, er i dag aktuell i HBO-serien «Leftovers».

Husker du denne? Flørter Liv Tyler med VG-sjefen her?

Forskjell på kvinner og menn

FOR GAMMEL? Maggie Gyllenhaal (37) fikk nylig beskjed om at hun ikke kunne spille elskeren til en mann på 55 år. Her fra Emmy-utdelingen i helgen. Foto: Danny Moloshok , Ap

Tyler er ikke den første som retter oppmerksomhet mot kjønns- og aldersdiskriminering i den amerikanske filmindustrien. Tidligere i år gikk Golden Globe-vinner Maggie Gyllenhaal (37) ut og fortalte at hun var blitt fortalt at hun var for gammel til å spille elskeren til en mann på 55 år.

Også Jane Fonda (77) er lei av dominansen av menn i Hollywood, og oppfordret tidligere i år sine kvinnelige kolleger til å brette opp ermene og kjempe for likestilling.

Svenske Alexander Skarsgård (38) slo i sommer et slag for likestilling i Hollywood, og understreket Tyler, Gyllenhaal og Fondas påstander om at filmbransjen er utfordrende for voksne kvinner.

I februar i år ble Tyler og kjæresten Dave Gardner foreldre til en liten gutt. Fra før av var Tyler mor til Milo (10), mens Gardner hadde sønnen Gray (7) fra et tidligere ekteskap.

Liv Tyler er for øvrig datteren til Aerosmith-vokalist Steven Tyler (67), som i fjor gjestet Nobelkonserten i Oslo for å hylle fredsprisvinnerne Malala Yousafzai (17) og Kailash Satyarthi (60).

Les også: Madonna: Sammenligner aldersdiskriminering med rasisme

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder