HENTER INSPIRASJON FRA SAMME STED: Hanne Sørvaag hopper til 13. plass på blogglisten Foto: Trond Solberg VG

Hanne Sørvaag nesten tusen plasser opp med kryptisk blogginnlegg

Musikeren tror hun traff en nerve med innlegget «Uten deg». Inspirasjonen hentes fra opplevelser hun tror hun lever i litt for lenge.

  • Maiken Svendsen

«Jeg lever fint uten deg nå.

Jeg bare puster inn, så puster jeg ut, også gjentar jeg fra toppen.

Jeg savner deg ikke lenger.

Jeg kan gå inn i et rom uten å se etter deg.»

Slik starter Hanne Sørvaag (36) blogginnlegget som nå ligger på 13. plass på blogglisten.no. Det betyr at bloggen har flyttet seg 934 plasser opp på topplisten over mest leste blogger.

– Jeg skriver blogginnlegg som jeg skriver låter. Da er det en tanke som slår meg der og da som jeg blir inspirert av, forteller hun til VG.

Hun er overrasket over at nesten 12 000 har lest innlegget.

– Da traff jeg kanskje en nerve da. Det er kjekt å se. Det jeg egentlig kan er jo å skrive låter, og bloggen er bare noe jeg gjør på siden, sier hun.

Sa unnskyld: – Jeg har både løyet og stjålet og begjært min nestes ektefelle

Sørvaag legger til at hun liker å skrive sanger som sier en ting i teksten, og en annen ting mellom linjene.

– I kommentarfeltet så er det noen som kommenterer så fint du har kommet deg videre, mens andre mener det ikke er så sikkert. Det er gøy å se at folk tolker det forskjellig, forteller artisten.

Blir lenger for å hente inspirasjon

Den alltid så blide musikeren, snakket tidligere i vår ut om at det skjuler seg solide nedturer bak fasaden. Da fortalte hun om da hun ble forlatt av kjæresten for elleve år siden.

– Vi hadde bare vært sammen i et halvt år, men ingenting er som den første gangen. Jeg lurer på om jeg ga bort hjertet mitt og aldri helt fikk det tilbake. Man blir litt redd for å kaste seg ut i det igjen. De viktigste låtene mine baserer seg på dette. Selv om jeg i dag kanskje ikke tror det skulle blitt oss, gjorde det veldig sterkt inntrykk. Den gangen var jeg klar for bryllup i Las Vegas – noe jeg aldri har vært siden, fortalte hun da.

Husker du? Stolt av sin retusjerte kropp

Nå sier hun at det er det samme forholdet hun sikter til i blogginnlegget.

– Jeg pleier å si at jeg blir litt lenger i ting enn nødvendig, fordi jeg får inspirasjon fra det. Det som skjedde for elleve år siden er den største erfaringen jeg har på dette, så jeg går stadig tilbake dit for inspirasjon, forteller Sørvaag, og legger til:

– Kjærlighet i seg selv er et emne jeg aldri har fått helt taket på selv, så derfor skriver jeg om det.

Kommet over kneika

Sørvaag forteller at det som er fint med kunsten er at man ikke alltid trenger å la seg forlede av det hun skriver om. I dag har hun det veldig bra, forteller hun.

– Det har vært noen år med mye styr men jeg føler jeg virkelig har kommet over kneika nå, sier artisten.

Fikk du med deg kronikken? Hadde vært ute av skapet for lengst, om jeg var i det

De siste årene har bragt med seg store endringer i hennes private- og jobbliv, men med nytt bookingselskap, plateselskap og en ny plate, så er hun fornøyd med hvordan livet ruller og går for tiden.

Sommeren skal hun bruke på turne, men litt ferie skal hun også ha.

– I dag reiser jeg til gården hvor jeg skal hjelpe pappa litt med å klippe sauer, og slappe av. Der er det ro og fred, forteller Sørvaag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder