FELT: TV 2 og Fredrik Græsvik ble onsdag felt i PFU

TV 2 felt i PFU for Græsvik-meldinger

PFU har felt TV 2 for brudd på tre bestemmelser i Vær varsom-plakaten, særlig for å ikke opptre hensynsfullt i det journalistiske arbeidet.

Publisert:

– Det er bra og riktig at PFU er så tydelige på at dette er et brudd på god presseskikk. Dette markerer avslutningen på denne saken for min del, sier Eirik Furuseth som klaget inn TV 2 for PFU til VG.

Pressens Faglige Utvalg, PFU, har onsdag behandlet klagen mot den profilerte TV 2-journalisten Fredrik Græsvik.

De har felt TV 2 for brudd på tre bestemmelser i Vær varsom-plakaten, særlig for å ikke opptre hensynsfullt i det journalistiske arbeidet.

«Ubehagelig å lese meldingene», «stygg sak» og «rett og slett ganske grovt», sa flere av medlemmene i utvalget under diskusjonen.

– I denne saken har vi beklaget offentlig og personlig til Furuseth. Det er ikke slik vi skal jobbe i TV 2. At vi nå felles i PFU, er bare rett og rimelig. Vi har tatt dette alvorlig fra vi ble oppmerksomme på saken, og kommer til å gjenta beklagelsene vi tidligere har formidlet, skriver Olav T. Sandnes, sjefredaktør i TV , i en kommentar til VG.

– Våre journalister er ikke på jobb for seg selv. Når de henvender seg til kilder som journalister er det på vegne av TV 2. Også når de gjør feil. Som øverste leder i TV 2 er det mitt ansvar, fortsetter Sandnes.

Fredrik Græsvik har ikke besvart VGs henvendelse, men sier i en kommentar til Medier24 at han ikke ønsker å kommentere fellelsen.

MOTPARTER: Eirik Furuseth (t.v.) og Olav T. Sandnes, sjefredaktør i TV 2.

De ble frikjent på ett punkt om å rette feil raskt, fordi punktet gjelder publiserte saker. Det ble aldri laget en reportasje eller artikkel om Furuseth i TV 2.

Bakgrunnen for klagen var at i kjølvannet av masseskytingen i Oslo 25. juni publiserte Furuseth et innlegg på Facebook hvor han kritiserte TV 2s dekning av angrepet.

TV 2-journalist Fredrik Græsvik sendte deretter flere meldinger til Furuseth hvor han blant annet beskyldte Furuseth for rasisme og homohets. Græsvik skrev i meldingene at han vurderte å lage en sak.

Deretter sendte journalisten en e-post til Furuseths arbeidsgiver med forespørsel om intervju om Furuseths angivelige meninger.

Furuseth mener at han har blitt utsatt for maktmisbruk og trakassering fra en mektig medieaktør. Både TV 2 og Græsvik beklaget hendelsen i etterkant.

– Jeg håper at terskelen til å misbruke mediemakt til å true folk blir høyere etter dette, sier Furuseth til VG etter kjennelsen onsdag.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no