FORSVARER SEG SELV: Ariana Grande, her fra American Music Awards i november, langer ut mot dem som mener hun er hyklersk. Foto: REUTERS
FORSVARER SEG SELV: Ariana Grande, her fra American Music Awards i november, langer ut mot dem som mener hun er hyklersk. Foto: REUTERS

Ariana Grande Langer ut mot sex-kommentarer

RAMPELYS

Artisten følte seg kvalm og sett på som et objekt etter møte med en Mac Miller-fan. Nå har hun tatt til Twitter for å understreke at kvinner har rett til å uttrykke seg som de vil.

Betalt innhold
Publisert:

Ariana Grande (23) la tirsdag ut en lang tekst på Twitter hvor hun beskriver et møte mellom hennes kjæreste Mac Miller og en av hans fans. Grande skriver at hun og Miller var ute for å kjøpe mat da en fan opprømt kom bort til dem. Møtet i seg selv syns artisten var søtt, helt til han sa:

«Ariana er sykt sexy. Gratulere med å ha deg med det», skriver Grande i Tweeten.

«Dette virker kanskje ikke som en stor greie, men jeg følte meg kvalm og sett på som et objekt. I tillegg satt jeg ved siden av ham da han sa det», fortsatte hun.

Artisten understreker at hun hverken er et kjøttstykke eller en nytelsesobjekt for menn. Hun mener at dette er noe som skjer med kvinner ofte. Likevel ønsker hun å dele sin opplevelse fordi hun mener at alle bør dele de ukomfortable tingene som skjer.

Oppfordrer til å si ifra

«Om vi ikke gjør det kommer det til å fortsette. Vi er ikke objekter eller premier. Vi er dronninger», avslutter Grande innlegget.

Tweeten er retweetet over 134 000 ganger, likt 290 000 ganger og har fått over 10 000 kommentarer.

23-åringen har fått en rekke støttende svar, men det er også noen som mener hun er hyklersk i posten.

«Likevel så objektiviserer du deg selv i musikken din. Jeg er glad for at du står opp for kvinner, men du er også en smule hyklersk», skriver en ifølge Huffington Post.

Grande har svart den brukeren personlig, men det førte også til tre nye Tweets hvor artisten svarer til alle de som skriver det samme.

«Å uttrykke seksualitet i kunst er ikke en invitasjon til å bli behandlet respektløst. Det er det samme som at å gå i korte skjørt ikke betyr at man ber om overgrep», hevder hun.

Det er kvinners valg å gjøre hva de vil med kroppen sin, klærne sine, musikken sin og personligheten sin, mener Grande.

Rett til å uttrykke oss

«Sexy, flørtende, morsom. Det er ikke en åpen invitasjon». Grande avslutter med å avvise at slikt er en invitasjon til menn. Hun mener det er det samme som å si at kvinner som ser ut på en spesiell måte er kvinner man kan utnytte. «Men det er vi ikke. Det er vår rett til å uttrykke oss», sier hun.

Gi oss tilbakemelding på denne artikkelen.Gi tilbakemelding!Gi tilbakemelding!

Vinn Gull i VG+

Dagens kode: GULL525

Send SMS med koden til 2424. Tjenesten koster 1 kr.

Ved å delta i konkurransen samtykker du til at vi kan kontakte deg på SMS med relevant informasjon om konkurransen «Finn Gull i VG». Les mer om konkurransen her »