Kjendiser velger luksusbiler

OSLO/BERGEN (VG) Espen Lind, Kjell Inge Røkke, Hallvard Flatland, Thomas Giertsen og Jan Eggum kjører rundt i lekre sportsbiler. Mange kjendiser har realisert guttedrømmen etter at luksusavgiften ble fjernet.

Publisert:

Dermed eksploderte importen av nye og brukte luksusbiler. Ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken har antallet råsterke og rådyre Ferrari'er på norske veier steget fra 76 til 127 fra begynnelsen av 1999 til 30. september 2000. Det betyr en økning på hele 67 prosent på under to år. Antallet lekre Jaguar'er har økt med 290, og Porsche-bestanden har økt med 452 raske sportsbiler.

Kjendisbiler

Mange kjendiser har kjøpt sportsbil etter at luksusavgiften ble fjernet. Den omstridte TV-stjernen Hallvard Flatland kjøpte i fjor den italienske superdoningen Maserati 3200 GT. med 370 hestekrefter, og en pris på 1,3 millioner kroner. Popsangeren Espen Lind sverger til en svart Ferrari 360 Modena som er enda dyrere: 1,5 millioner. Mens visesanger Jan Eggum kjøpte seg en Jaguar fra 1966 for et par år siden.

- Den forrige Jaguar'en min var en vanlig bruktbil, men denne er pusset opp skikkelig med både servostyring og aircondition, røper Eggum, som falt for utseendet til den grønne sportsbilen med 230 hestekrefter.

- Jeg går etter utseendet. Det er en veldig vakker design. En Jaguar fra 60-tallet er mye penere enn én fra 90-tallet.

- Så du er ikke misunnelig på stand-up-komiker Thomas Giertsen som har en ny Jaguar?

- Nei. Thomas så forresten min bil, og likte den godt. Men han ville nok ha en litt mer moderne bil, sier Eggum.

Jaguar-feber

Thomas Giertsen kjøpte en grå Jaguar XK8 kabriolet til 1,2 millioner kroner i fjor sommer. Aqua-Lene har samme type bil. TV-programleder Dan Børge Akerø, artist Arne Bendiksen og revykongen Tom Sterri er også Jaguar-entusiaster.

- Hvorfor kjøper kjendisene Jaguar?
- Fordi det er fine biler. Mange drømmer om Jaguar, sier markedssjef Ragnhild Bøhn i Jaguar Norge AS.

- Er det god reklame at kjendisene kjører Jaguar?
- Det har jeg ingen synspunkter på. Vi kommenterer ikke kundene våre, sier Bøhn diplomatisk.

Grand Prix-stjernen Stig van Eijk kjøpte en svart Mercedes SLK 230 kabriolet høsten 1999.

- Det er jo alltid sol i Bergen så jeg måtte ha en kabriolet, tuller Stig, som har fått guttedrømmen oppfylt.

- Helt siden jeg var liten gutt, har jeg drømt om en skikkelig sportsbil.

Eksplodert

Parallellimportør Sandven A/S i Bergen har spesialisert seg på luksusbiler. Det har vært god butikk.

- Du kan godt si at luksusbilsalget har eksplodert. Vi økte omsetningen med 60 millioner kroner i fjor, fra 40 til 100 millioner kroner, forteller bilselger Trond Sandven hos Sandven A/S.

- Kjører underholdningskjendiser mer oppsiktsvekkende biler enn andre?
- Nei, de prøver å holde en lav profil. Flere kjendiser har skiftet fra kabriolet til coupé for å slippe oppmerksomhet, forteller Sandven.

Et eksempel på dette er den tidligere nakenmodellen Linda Johansen, som i disse dager skifter fra en knallgul Mercedes kabriolet til en mer anonym Lexus IS 200.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder