I SORG: Märtha og flere av familiemedlemmene ved Oslo Domkirke. Foto: Helge Mikalsen, VG

Prinsesse Märtha Louise om Ari: – Vi holder deg i kjærlighet

Her er Märtha Louises ord til eksmannen.

Dette er prinsessens minneord om Ari Behn, formidlet til VG av hennes manager Carina Scheele Carlsen fredag kveld. Prinsessen delte også teksten på sine Instagram-kontoer.

«Kjære Ari,

Vi skulle vært sammen i julen og feiret. Vi hadde gledet oss alle sammen.

Og vi er så uendelig triste og lei oss for tapet av nettopp deg, for du var jentenes varme, morsomme, kloke og gode pappa som de savner så dypt. Vi savner de morsomme kommentarene, de fine synsvinklene dine, den poetiske tonen, de overstrømmende komplimentene, den store kjærligheten du hadde for dem. Men nå er det et tomrom der du var, for ingen kan noen gang erstatte deg for de vakre jentene våre. Og det er så vondt å tenke på at du ville forlate jorden. Vi er i dyp sorg og smerte alle sammen.

En usynlig sykdom tok mer og mer overhånd i deg, for sånn er det når den psykiske helsen svikter. Over lang tid så vi deg gradvis bli borte, men vi holdt fast i troen på at dette skulle gå bra. Familien din kjempet for deg. De har stått der for deg dag og natt.

les også

Per Heimly: – Noen ganger er smerten i hjertet for stor

Du er og vil fortsette å være dypt savnet, Ari. Og jeg kjenner på en sorg over at du aldri riktig forstod hvor elsket du var. Jeg håper at vi som er igjen, kan være gode til å rose hverandre og si de fine ordene til hverandre. For vi har dette livet til å dele nettopp hvor glad vi er for hverandre og hvilke fantastiske kvaliteter vi ser i hverandre. Vi holder deg i kjærlighet, Ari, og går videre med dine ord: Hver dag er en fest og du er et smykke.»

Tidligere fredag ble Behn bisatt fra Oslo domkirke. Datteren Maud Angelica holdt en sterk tale som også rettet seg mot alle andre som sliter med tunge tanker, og hun ble roset for dette av både folk på sosiale medier og fagfolk i etterkant.

Prinsessens eksmann tok sitt eget liv 1. juledag, og familien var i sine taler åpne om at Behn slet psykisk den siste tiden.

Trenger du noen å snakke med? Mental Helse kan nås på 116 123. Røde Kors kan ringes på 80033 321. Kirkens SOS: 22400040.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder