REKORD: Aldri før har noen hatt en sang på toppen av de amerikanske hitlistene like lenge som Lil Nas X, her avbildet sammen med gjesteartist Billy Ray Cyrus under BET Awards i juni. Foto: Monica Almeida, Reuters

Slår 23 år gammel hitliste-rekord

Den amerikanske rapperen Lil Nas X’ låt «Old Town Road», som er fremført med country-legenden Billy Ray Cyrus, inntar sin 17. uke i toppen på den amerikanske Billboard hot 100-lista. Det har ingen sang gjort før.

«Sist gang en annen sang enn «Old Town Road» lå på toppen av den amerikanske Billboard-lista, var det uker til premieren på Avengers: Endgame (tidenes mest inntjenende film, journ.anm.), få hadde hørt om Megan Rapinoe, og den siste sesongen av Game of Thrones hadde ikke startet, skriver Billboard på sine nettsider.

Billboard Magazine publiserer ukentlig flere lister over de mest solgte, spilte og streamede sangene i USA.

les også

Plateanmeldelse: Lil Nas X – «7 EP»: Men er det country?

Rapperen, hvis egentlige navn er Montero Lamar Hill, er kun 20 år, men står altså bak sangen som siden 13. april i år har vært den mest populære i USA. Det er imidlertid ikke den samme versjonen av sangen som har holdt plassen alle ukene. Blant annet kom ikke Billy Ray Cyrus med som gjesteartist før i uke nummer to.

I månedsskiftet juni/juli ble Lil Nas X også den første artisten i verden til å komme ut av skapet mens han toppet Billboard-listen.

Den gamle rekorden, som nå altså er slått, ble holdt av Mariah Carrey og Boyz II Men med låta «One Sweet Day»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder