I LONDON: Prinsesse Märtha Louise møtte pressen i London. Foto: Anne-Lise von der Fehr.

Märtha Louise: - Det har vært deilig å være litt inkognito

LONDON/OSLO (VG) Prinsesse Märtha Louise gleder seg til å flytte hjem til Norge til sommeren, men innrømmer at hun kanskje kommer til å savne litt av livet i London.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I forrige uke ble det kjent at prinsesse Märtha Louise, Ari Behn og og døtrene flytter hjem til Norge fra London.

En smilende og blid prinsesse Märtha tok seg tid til også å møte norske presse da hun møtte ansatte og beboere på KFUK-hjemmet i London tirsdag. Prinsessen var kledd i sorte bukser og en gullfarget jakke pyntet med perler og paljetter.

Den norske kristne barne- og ungdomsorganisasjonen KFUK kjøpte huset i Holland park i 1938. Kongefamilien ga 3000 pund til kjøpet av hjemmet og det var nesten halvparten av prisen den gang.

Familien på fem flytter hjem til sommeren etter sitt toårige opphold i London.

- Hvorfor ønsker familien nå å vende hjem til Norge?

- Nå tenkte jeg å snakke litt om KFUK-hjemmet. Det har vært veldig hyggelig å være her. Og det har vært veldig hyggelig å være i London også, svarte prinsessen først.

- Vi føler at Norge nå begynner å dra litt i trådene. Jeg gleder meg veldig til å flytte hjem også. Det har vært fantastisk å være her og barna kan engelsk. Vi har fått en smak på det engelske livet. Det er deilig å flytte hjem også.

Barna på norsk skole

Paret har tre døtre, Maud Angelica (11), Leah Isadora (9) og Emma Tallulah (5).

- Hva skal dere gjøre når dere kommer hjem?

- Vi skal flytte tilbake til Lommedalen. Det blir vel sånn som vi hadde før vi dro tenker jeg.

- Hva skal dere fylle dagene med jobbmessig?

- Ja, barna begynner på Steinerskolen og jeg fortsetter å jobbe både offisielt og med business og Ari fortsetter med å skrive og male og de tingene som han gjør.

- Hva kommer dere til å savne med London-livet?

- Hm. Jeg kommer til å savne de menneskene jeg har møtt. Det har vært veldig fint å bli kjent med det område vi har bodd i Islington. Det har vært et fantastisk familieområde med parker og fint sosialt liv. Det har vært deilig å være litt inkognito. Det kommer jeg kanskje til å savne litt.

På spørsmål fra VG om hva barna ser mest fram til med å flytte hjem til Norge svarte prinsesse Märtha følgende:

- Vennene sine og det å være mer ute. Maud sa det er veldig fint å være i London, men natur er også veldig fint. Det er så mange fine lyder i naturen. Så det gleder de seg til, sier hun og smiler.

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland sier til VG at han syns det er veldig hyggelige nyheter at prinsessen nå flytter hjem.

Ville ikke hjem

Årsaken til at familien flyttet til London, var at de ville at de tre barna skulle lære engelsk, og at de hadde lyst til å bo utenlands en periode før barna ble tenåringer.

Da de flyttet, sa prinsesse Märtha Louise at det hun kom til å savne mest, var den norske naturen og å gå på ski.

I løpet av tiden i London har prinsessen pendlet til Norge for å gjennomføre sine offisielle plikter.

Opprinnelig var planen at familien skulle bli i London i to år, uttalte Behn til VG Helg i november 2012. Ari Behn har tidligere også sagt at han aldri ville flytte hjem.

- Jeg kommer aldri hjem, sa Ari Behn i et intervju med bladet Massiv i 2013.

Fikk omvisning på KFUK-hjemmet

Dronning Maud bidro med 3000 pund slik at KFUK- hjemmet ble etablert i 1938 der de i dag holder hus like ved Holland park.

- Det er imponerende at de engasjerer seg sånn i unge norske kvinner som kom hit. Det synes jeg er flott å se at de gjorde. Det er er fantastisk flott hus de har her og det at de bidro så mye var utrolig flott, sier prinsessen.

OMVISNING: Prinsesse Märtha Louise ble tirsdag vist rundt på KFUK-hjemmet like ved Holland Park. Her er prinsessen i samtale med Anne Marte Ring som studerer i London og bor på KFUK-hjemmet i London. Foto: ANNE-LISE VOND DER FEHR

Prinsessen ble vist rundt i huset i løpet av det mer enn to timer lange besøket tirsdag.

Hun fikk også snakke med de seks ungdommene som deltar i ett ettårig lederprogram og bor på hjemmet.

- Et fantastisk alternativ for folk å bo, og et trygt og godt og et veldig sentralt område av byen, sier prinsessen om hjemmet som også leier ut rom til norske studenter i London.

Feirer 17. mai i London

Prinsessen røper også at familien i år som i fjor skal feire nasjonaldagen sammen med nordmenn i Southwark park i London.

- Vi gleder oss, sier hun til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder