Svenskene før bryllupet: - Vi kjenner ikke Chris

STOCKHOLM(VG) Svenskene føler knapt de vet hvem Chris er. Men bryllupsfeberen er likevel økende, ifølge kongehusekspert.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Ved slottet er Sveriges Televisjon (SVT) i ferd med å bygge sitt utendørs bryllups-studio, og i slottsbutikken er hyllene gjort klare med godteposer med bilde av prinsesse Madeleine og Chris.

Svenskene gleder seg til bryllup - men brudgommen kjenner de lite til.

- Vi vet ikke så mye om Chris. Kongehuset forteller at han spiller golf og tennis og liker musikk, men han har ikke stilt opp i et eneste intervju, sier kongehusekspert i Aftonbladet, Jenny Alexandersson.

Torsdag sto kronprinsesse Victoria, prins Daniel og lille Estelle for åpningen av dørene til slottet. De to foreldrene virker svært avslappet og tilstede, og det er trolig noe av grunnen til at de er så populære blant svenskene.

Bildespesial: Lille Estelle sjarmerte alle

Flere av de VG har snakket med, viser til at de kjenner Daniel mye bedre enn Chris fordi han stiller opp i så mange sammenhenger.

Klikk på videoen øvers i saken for å se hva svenskene mener om Chris!

Stiller ikke opp på intervjuer

Han har rett og slett vært ganske anonym, i følge kongehuseksperten.

- Chris er ikke så glad i å bli fotografert, og heller ikke å stille opp på intervjuer, sier Alexandersson.

ANONYM: Svenskene føler ikke de har fått noe inntrykk av hvem Chris O'Neill egentlig er. Han har ikke stilt opp i et eneste intervju så langt. Men de håper prinsesse Madeleine blir lykkelig med mannen hun gifter seg med på lørdag. Foto: Kungahuset.se


Etter å ha snakket med svensker både i går og i dag, er det helt tydelig at de fleste ikke opplever at de kjenner Chris.

Mange ville rett og slett ikke uttale seg om prinsessens tilkommende fordi de følte de visste for lite til å ha noen mening.

- «Lill-sessa»

Likevel uttrykker de at de er glade på Madeleines vegne, for at hun har funnet ny lykke etter det dramatiske bruddet med Jonas Bergström.

- Stemningen er preget av en voksende forventning. Jeg merker at folk blir mer og mer interessert i takt med at media skriver mer og den store dagen nærmer seg, sier Alexandersson.

TV2s kongehusekspert og forfatter av kongebloggen, Kjell Arne Totland, tror også jubelen kommer.

- Madde har ikke samme rolle og posisjon som storesøster Victoria - og hun er nok heller ikke like folkekjær. Men jeg tror svensker flest gleder seg med Madde - og vil være med og feire henne og Chris. Hun er tross alt deres «lill-sessa» som de har fulgt nærmest skritt for skritt og tann for tann siden fødselen. Og da jubler man også når hun står brud, sier Totland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder