Ingen Golden Globe for «Kon-Tiki»

LOS ANGELES (VG) Det ble ingen Golden Globe-pris på «Kon-Tiki», som måtte se seg forbigått av den østerrikske forhåndsfavoritten «Amour».

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Av MERETE GAMST, ANDREAS IHLEBÆK, HALSTEIN RØYSELAND og INGVILL DYBFEST DAHL

Den norske storfilmen var nominert i klassen for beste utenlandske film, og konkurrerte mot danske «En kongelig affære», de to franske filmene «De Urørlige» og «Rust og bein», og østerrikske «Amour».

Bildespesial: Se stjernene på den røde løperen

Sistnevnte var på forhånd utropt som kveldens utenlandske favoritt, og stakk også av med den gjeve prisen.

Bildespesial: Golden Globe-vinnerne

For «Kon-Tiki»-gjengen ble det ingen pris, men de kan uansett kose seg på fest med Hollywood-stjernene, vel vitende om at de er nominert til Oscar for beste utenlandske film.

- Delt andreplass, sier regissør Espen Sandberg til VG, som ikke deppet over at Golden Globe-sjansen glapp.

- Trøstet av Hayek

- Vi hadde selvfølgelig håpet å få den første norske Golden Globe-prisen til Norge. «Kon-Tiki» kom svært nær, og vi fortsetter å glede oss over at vi faktisk var nominert. Vi hadde sterke konkurrenter, men ser jo nå at norsk film uansett klarer å hevde seg godt internasjonalt. Vi krysser fingrene videre for Oscar-utdelingen 24. februar, sier direktør Nina Refseth i Norsk filminstitutt til NTB.

VG-KOMMENTAR: Eventyrlig seilas

Arnold Schwarzenegger og Sylvester Stallone delte ut prisen for beste fremmedspråklige film, som Hanecke selv mottok.

Til stede i salen var regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning, deres koner samt filmens manusforfatter Petter Skavlan og hovedrolleinnehaver Pål Sverre Hagen.

Ved samme bord satt skuespillerne Halle Berry og Salma Hayek. Sistnevnte spilte i Sandberg og Rønnings første film «Bandidas».

- Vi fikk trøst av Salma da vi ikke vant. Det var hyggelig, tekstet Sandberg til NTB ringside fra International Ballroom i Beverly Hilton.

Blant dem som satt i salen var Anne Hathaway, Hugh Jackman, Steven Spielberg, Bradley Cooper, Richard Gere, Denzel Washington og den britiske artisten Adele. Regissøren Espen Sandberg hadde blant annet skuespilleren Halle Berry like ved.

I tillegg stilte blant andre George Clooney, Julia Roberts og «Twilight»-stjernen Robert Pattinson opp.

Skuespillerne Tina Fey og Amy Poehler ledet utdelingen som de siste årene har hatt Ricky Gervais som vert.

VG møtte «Kon-Tiki»-regissørene og flere av skuespillerne under åpningsfesten for Scandinavian Film Festival i Beverly Hills i Los Angeles lørdag.

- Jeg kommer til å være kjempenervøs. Dette er så stort at man egentlig ikke skjønner det, sa skuespiller Jakob Oftebro om Golden Globe-utdelingen.

VGTV: Kjæresten til Odda: - Vil møte Ryan Gosling!

Her kan du se listen over alle de nominerte og vinnerne (blir oppdatert fortløpende)

Etter utdelingen skal de delta på selskapet som «Kon-Tiki»-filmens amerikanske distributør The Weinstein Company holdt i restauranten Trader Vic's i Beverly Hilton Hotel der den 70. Golden Globe-utdelingen gikk av stabelen.

Der deltar også skuespillerne og regissørene fra de to Golden Globe- og Oscar-nominerte filmene «Django Unchained» og «Silver Linings Playbook» som begge er produsert av Harvey Weinsteins selskap.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder