SKARPE DIEM: Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (til venstre) langer ut mot statsminister Erna Solberg på Instagram (innfelt). Avdøde Ariel Sharon til venstre. Foto: PA / TROND SOLBERG / SKJERMDUMP FRA GRUPPENS OFFISIELLE INSTAGRAM-PROFIL

Karpe Diem-Magdi raser mot Erna Solberg for Sharon-hilsen

Erna Solbergs medfølelse for Israels avdøde statsminister Ariel Sharon, får Karpe Diem-artisten til å tordne.

  • Sofia Storhaug
  • Theis Roksvåg Pedersen

Lørdag kom meldingen om at den tidligere israelske statsministeren Ariel Sharon, som har ligget i koma i nesten åtte år, har gått bort.

Statsministeren har vært koblet til en rekke kontroversielle hendelser og har kjempet i fire israelske kriger siden 1948.

Den svenske utenriksministeren Carl Bildts hyllest til Sharon har skapt sterke reaksjoner.

Det gjør nå også statsminister Erna Solbergs kondolanse, som hun sendte ut gjennom en pressemelding i forbindelse med hans død.

- Ariel Sharon har vært en sentral skikkelse i sitt land i flere tiår. I dag har en sterk leder gått bort og mine tanker går i dag også til Sharons familie, heter det i pressemeldingen.

- En 85 år gammel jævel

Disse ordene og resten av pressemeldingen får norsk-egyptiske Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid til å se rødt.

I et åpent innlegg på Instagram-profilen til hip hop-gruppen går artisten svært hardt ut mot Erna Solberg:

«En 85 år gammel jævel, som viet store deler av sitt liv til det israelske krigsmaskineriet, er død. Og du sendte ut en pressemelding med «din dypeste medfølelse» til det israelske folket. Og du omtalte ham som «en sterk leder» og «en sentral skikkelse». Og du skrev ikke noe mer om Ariel Sharon», skriver han og spør henne følgende spørmål:

«Har du planer om å gjøre det med alle andre jævler som dør? Har du planer om å omtale dem som sterke ledere eller sentrale skikkelser, uten å skrive noe mer?».

Magdi om Erna: - Feig

Videre kritiserer artisten Solberg for å være feig:

«Jeg vet hva du driver med. Du tror du sikrer deg ved å skrive luft. Ved å holde deg nøytral. Ved å verken kritisere eller støtte. Du skrev jo tross alt «sterk leder» og ikke «god leder». Du skrev jo tross alt at han var en «sentral skikkelse», og det er det ingen som kan nekte for. Men du skrev ikke noe mer om Ariel Sharon.»

«Du har ikke sendt ut en pressemelding med «din dypeste medfølelse» til familien til alle palestinerne som ble massakrert i Sabra og Shatila? Eller familien til de som ble drept under intifadaene? Eller i konflikt med settlerne? Eller familien til egypterne, syrerne og jordanerne som døde under seksdagerskrigen? Eller til libaneserne som døde under invasjonen? Du har ikke sendt ut en pressemelding med «din dypeste medfølelse» til alle de palestinske flyktningene som har mistet både hjem og familiemedlemmer som følge av okkupasjonen? Nøytral er et standpunkt i denne konflikten. Det har det vært lenge. Magdi»

Kontroversielle uttalelser

Hip hop-artistene i Karpe Diem har etter hvert blitt kjent for sine kontroversielle uttalelser.

Nylig lanserte de boka "Dødtid". I denne åpner de opp om fedre og mødre, om ekteskap og singelliv, om ubesvarte venneforespørsler til tidligere rapkolleger på Facebook, om 22. juli-markeringer, om mangel på kulturelle referanser.

Karpe Diem-kollega Chirag Patel hudflettet Sirkus Eliassen for å være det han kalte et «endorfinrunk» i norsk musikk.

Artistene har også forsvart det ulovlige stoffet cannabis.

Vil ikke kommentere

Ytreeide Abdelmaguid skriver i en tekstmelding til VG at han ikke har noen kommentar til saken, utover det han har skrevet på Instagram.

VG la sent søndag kveld inn en henvendelse hos Statsministerens kontor (SMK), men har så langt ikke fått en kommentar fra kommunikasjonsenheten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder