Sto over sex-scenene

GODT FORHOLD: Tooji og moren, Lily Bandehy har et nært bånd og Tooji sier at moren er hans forbilde. Foto:Frode Hansen,VG

Toojis mamma var statist i sønnens ut av skapet-video: – Det var sterkt

Lily Bandehy, Toojis mor, stilte velvillig opp som statist da sønnen skulle lage en kontroversiell video med budskapet om at religion ikke skal stå i veien for kjærlighet.

  • Angelica Hagen

Artikkelen er over fire år gammel

I dag står Tooji Keshtkar (28) frem som homofil i et intervju med nettstedet Gaysir.

Samtidig slapp han i dag en musikkvideo (VGTV) som viser hete sex-scener mellom ham selv og en mannlig prest i en kirke. Moren, Lily Bandehy, er med som statist i videoen, og du kan se henne sitte på en av kirkebenkene som tilskuer.

Les også: Tooji: Dette er det viktigste jeg har gjort i hele mitt liv

Hun var imidlertid ikke tilstede under innspillingen av sex-scenene, men har sett videoen to ganger.

– Tooji snakket med meg om prosjektet og jeg ønsket å støtte ham, derfor ville jeg være med som statist. Det var naturlig å stå over sex-scenene, siden jeg er moren hans, sier Bandehy til VG.

Hun forteller videre om hvor viktig tematikken i musikkvideoen er og at budskapet om at alle skal aksepteres uansett legning, er utrolig viktig å få frem.

– Det var hverken gøy eller rart å være med på innspillingen, det var sterkt, fordi det er et så alvorlig tema. Det er et politisk budskap som ligger under, sier hun.

STØTTER: Toojis mor, Lily Bandehy, ønsker å vise støtte til sønnen og valgte derfor å bli med som statist i musikkvideoen der sønnen står frem som homofil. Foto:Skjermdump,Father av Tooji

Hun henviser alle spørsmål om selve innspillingen til Tooji. Han bekrefter at videoen er spilt inn i en kirke, men vil ikke si hvilken eller hvor den ligger.

Menneskerettigheter over religion

I en kronikk i VG skriver Tooji blant annet at: «våre politikere, du og jeg, står til ansvar å gjøre slutt på denne diskriminering som legitimeres av kirken og deres unntak i loven».

– Låten og videoen handler om det å løpe fra seg selv, fornekte seg selv, og ja, hvis Gud er i alt og alle, fornekte Gud. Med prosjektet vil jeg uttrykke at kjærlighet mellom to av samme kjønn altfor lenge har blitt skitnet til av religion. Og at religion har pålagt alt for mange mennesker unødvendig skam og pine opp gjennom tiden, sier Tooji til Gaysir.

Les også:Tooji snakket om tegnefilmporno

Tooji forteller i et intervju med VG forrige uke at da han var liten tok moren ham med i kirken, men at han hatet det. Han kunne ikke skjønne at en prest eller noen andre skulle kunne fortelle ham hvordan han skulle forholde seg til Gud.

Les hele intervjuet med Tooji på VG+ (krever innlogging)

Godt forhold

I 2004 ga Tooji Keshtkars mor ut boken «Jeg kommer fra Iran», der hun forteller om livet til familien på flukt fra hjemlandet og en vanskelig, men viktig integrering i det norske samfunnet.

Moren beskriver en intens kamp for å integreres i det norske samfunnet, der hun tar ut separasjon fra faren, jobber hardt for å lære seg norsk, samtidig som hun tar artium, utdanner seg til sykepleier og jobber for livets opphold.

– Hun er forbildet mitt. Vi kan ha mange uenigheter, men hun har en syk vilje. Når det kommer til overlevelse av barna sine, så har hun nesten en guddommelig greie ved seg, sa Tooji til VG i 2012.

– Jeg kan ikke forklare det. Det er en grunn til at jeg ble hennes barn, og jeg er kjempeglad for det.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder