DJ-Broiler satser mot utlandet

«Vannski»-duoen Mikkel Christiansen (20) og Simen Auke (21) i DJ Broiler har toppet de norske hitlistene. Nå drømmer duoen om å få en verdenshit.

Martine Haug Nysether
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

DJ Broiler markerte seg som et eget musikkfenomen da de i vinter herjet hitlistene med låtene «Afterski» og «Powerbeat».

Siste låt fra DJ Broiler var sommerlåten «Vannski», hvor de synger om sommer og sol i skjærgården.

- Målet vårt er å skrive sanger som folk kjenner seg igjen i. Vannski handler om hvordan man ser på sommeren, og for oss betyr sommer skjærgård og saltvann, sier Simen.

- Sangene skal være som en barnebok med store bokstaver, de skal være så enkle at folk lærer seg de med en gang. Samtidig skal sangene være enkle og morsomme, skyter Mikkel inn.

Toppet hit-listene

Nå er duoen aktuell med musikkvideoen til sommerlåten «Vannski», og med strofer som «planer over vannet for en skjærgårdsfest» og «streifer over stranda, med polert badetropp» presenterer Drammensguttene sin versjon av sommer.

- Vi ønsket å vise folk det vi tenkte på når vi skrev teksten, rett og slett gode ting man forbinder med sommeren. Vi har også valgt å ha med en lama og en bodybuilder for å gjøre den litt rar, samtidig som den minner folk om sommeren, sier Mikkel.

DJ Broiler startet som et nettfenomen med morsomme videoer på YouTube, der de slapp humoristiske hjemmelagde låter fra gutterommet. Etter hvert har de servert oss låter som «Møndarn», «Powerbeat», «Keegas», «Afterski» og «En gang til» sammen med Sirkus Eliassen.

VANT PRIS: I fjor vant Simen Auke (t.v.) og Mikkel Christiansen prisen «Årets innovatør» som ble delt ut av streamingtjenesten Spotify. Premien var annonsering til en verdi av 200.000 kroner hos streamingtjenesten. Foto: TROND SOLBERG/VG


Flere av låtene har toppet de norske hitlistene, og i fjor danket duoen ut både Kaizers Orchestra og Donkeyboy, da de vant innovatørprisen. Nå legger ikke duoen skjul på hva som er den store drømmen.

- Det hadde vært drit kult å hevde oss i utlandet. Den store drømmen er å være de første norske DJ-ene som har en verdenshit, sier Simen.

Tror dere det er realistisk?

- Vi håper det i hvert fall. Vi har trodd på oss selv siden starten av DJ Broiler-prosjektet. Hvis vi har med oss de riktige støttespillere og har tro på oss selv, så får vi se hvor det bærer oss, fortsetter Simen.

VGTV: Se musikkvideoen til DJ Broiler - «Vannski»

Ny versjon av «Vannski»

Etter duoen er ferdig med årets VG Lista-turné, er de klare for å nyte en måneds ferie, før de skal fortsette å produsere nye låter. Men om det blir en ny låt i samme stil som «Afterski» og «Vannski», er ikke guttene sikre på.

- Vi har hatt stor suksess med de sangene vi har laget hittil, men å gjøre det samme en gang til - det vet jeg ikke om er riktig. Det er kanskje på tide å skru om og gjøre en ny greie, sier Simen.

Så hva er neste plan for DJ Broiler?

- Vi satser på å tenke ut noe nye idéer som kan være morsomme, fengende og litt mer utlandsvennlige. Sommeren er fullspekket med spillejobber, men nå som høsten kommer tar vi oss litt mer tid til å produsere ny musikk. Vi planlegger også en Afterski-versjon på tysk-engelsk, hvor en tysker skal synge på gebrokkent engelsk, flirer Mikkel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder