MODERNE FAMILIE: Kongeekspert Kjell Arne Totland tror kronprinsesse Victoria, prins Daniel og den nyfødte prinsessen blir en moderne familie. Foto: Mattis Sandblad / VG

Victoria og Daniel har valgt navn til babyen

Expresssen: - Navnet offentliggjøres i morgen

(VG Nett) Ifølge legen som var tilstede under kronprinsesse Victorias fødsel er navnet på den nyfødte prinsessen allerede bestemt.

Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Det er noen få som vet det, men jeg vet ikke selv. Det skal offentliggjøres av kong Carl Gustaf, sier lege Lennart Nordström til Aftonbladets live-sending.

Det er også Carl GUstaf som skal ta de første bildene av sitt barnebarn.

BAKGRUNN: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel er foreldre

Tidlig torsdag morgen ble kronprinsesse Victoria og prins Daniel foreldre for første gang. Få timer etter kunngjorde en stolt prins Daniel at det er en prinsesse som er født på sykehuset «Karolinska».

VGTV: Prins Daniel møtte pressen: - Det var veldig nervøst

Under en pressekonferanse kommer den svenske kongen til å offentliggjøre barnets navn, tittel og hvilket hertuginnedømme den litte prinsessen tildeles. Ifølge Expressen vil dette skje allerde i morgen, fredag.

Hva syns du den nye prinsessen hete?Send inn ditt navneforslag her!

Svenskene har spekulert vilt i navnet på sin nye tronarving helt siden det ble klart at Victoria og Daniel ventet barn.

Barnets kjønn har også vært en hemmelighet inntil i dag klokken 07.00, men nå er det altså klart at det er en prinsesse som er født.

Send din graulasjon her!

Kongeekspert Kjell Arne Totland tror den lille prinsessen vil få et langt navn.

- Tradisjonen tro vil prinsessen få hele fire navn - og det har selvsagt vært mange gjetninger allerede. Selv tror jeg vel at den lille prinsessens hovednavn blir et godt svensk dronningnavn som Kristina, Lovisa eller Margareta . I tillegg tror jeg kanskje hun får navnet Sibylla etter kong Carl Gustafs mor og kanskje Lilian etter Victorias kjære «auntie», enken etter prins Bertil, som i dag er svært svekket og lever et helt skjermet liv i sitt hjem i Stockholm. Hun blir nok også en av de aller første som får hilse på den lille, sier Totland.

KONGEEKSPERT: Kjell Arne Totland er spent på prinsessens navn og tror det vil bli langt. Foto: Scanpix

Kronprinsesse Victorias hele navn er Victoria Ingrid Alice Desirée.

BAKGRUNN: Victoria og Daniel: - Et moderne foreldrepar

Den nye tronarvingen skal vokse opp på tradisjonsrike Haga slott i Stockholm. Haga slott har huset både kongefamilier og regjeringens gjester opp gjennom årene.

Victorias far, Carl Gustaf, bodde selv på slottet sine første år og i hagen står fortsatt hans lekestue, som nå er renovert og klar for en ny beboer.

Da Daniel møtte pressen fortalte han om hvor stor hans lille «søte prinsesse» er. Han sa også om at og kronprinsesse Victoria har behov for litt fred og ro i tiden fremover.

- Moren har det veldig bra. Det har vært en utrolig spesiell natt. Nå har vi et behov for å få litt rom til å bare være oss, vår lille familie. Det håper jeg dere respekterer, sa prinsen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder