FELLES INTERESSER: Tidligere president Barack Obama omtaler prins Harry som sin venn. Lørdag møttes de to på Kensington Palace i London til samtaler om felles problemer. Foto: Kensington Palace Reuters

Obama i venne-møte med prins Harry

Mens president Trump på Europa-besøk har hatt fokuset til verdenspressen, har hans forgjenger Barack Obama besøkt sine gamle venner i den engelske kongefamilien.

 • Jørn Pettersen

Artikkelen er over tre år gammel

Det var prins Harry som var vertskap for Barack Obama på Kensington Palace i London lørdag, melder Kensington Palace på selv på twitter.

Fikk du med deg? Trump uvanlig stille på toppmøte

– Det var godt å se min venn, prins Harry i London igjen. Vi diskuterte arbeidet med våre respektive stiftelser og jeg fikk samtidig anledning til å utbringe mine kondolanser til ofrene etter Manchester-angrepet, skriver Barack Obama på sin twitter-konto.

Møtet lørdag fant sted et drøyt år etter at Obama og kona Michelle besøkte Storbritannia blant annet i forbindelse med feiringen av Dronning Elizabeths 90-årsdag.

Men den som kanskje stal showet den gang var lille prins George som fikk lov til å være oppe etter sengetid for å treffe det daværende presidentparet.

Iført morgenkåpe med monogram, smårutete pysjamas og tøfler med fly, hilste prinsen høflig på statsoverhodet. Deretter benyttet han anledingen til å takke for gyngehesten han fikk av presidenten ved dåpen sin, skrev Daily Mail den gangen.

Les også: Lille-prinsen praiet presidenten i pysj

Men denne gangen var det bare prins Harry og Barack Obama som møttes.

– De to diskuterte en rekke problemstillinger av felles interesse. Som for eksempel støtte til krigsveteraner, mental helse, miljøvern, gi styrke og oppmuntring til unge mennesker - og arbeidet med deres respektive stiftelser, heter det i en uttalelse fra Kensington Palace, gjengitt av People.

Les også

Mer om

 1. Barack Obama
 2. Twitter
 3. London
 4. Kongelige
 5. Kongehuset

Flere artikler

 1. Prins Harry intervjuer Barack Obama i radioprogram

 2. Meghan gjør comeback på sosiale medier

 3. Obama-invitasjon kan gi trøbbel for Harry og Meghan

 4. Meghan Markle stenger sosiale medier

 5. Meghan og Harry flytter ut av Kensington Palace

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder