SAKSØKT: Frank Ocean kom ut av skapet som homofil i 2012. Nå har faren saksøkt ham for å ha anklaget han for å være homofob. Foto: Eivind Griffith Brænde VG

Frank Oceans far saksøker sønnen for homofob-anklage

Etter Orlando-massakren skrev artist Frank Ocean at han som seksåring hørte sin egen far beskrive en transseksuell servitør som «skitten». Nå har faren saksøkt ham.

  • Sofie Gran Aspunvik

Artikkelen er over tre år gammel

Det var i en tekst på mikrobloggnettstedet Tumblr at den suksessrike amerikanske R&B-artisten Frank Ocean skrev om farens holdning overfor homofile.

Teksten ble skrevet som en reaksjon på angrepet mot nattklubben Pulse i Orlando, Florida i juni i fjor, der 49 mennesker ble drept. Klubben var populær i LHBT-miljøet, og angrepet er blitt beskrevet som både hatkriminalitet og terrorisme.

Les også: Står frem som bifil etter Orlando-terroren

– Den siste ettermiddagen jeg så faren min

Frank Ocean, som selv er homofil, skrev at han var seks år gammel da han hørte faren bruke ordet faggot – en nedlatende betegnelse på homofile – for første gang. Han ble deretter dratt ut av nabolagsrestauranten fordi faren ikke ville bli servert av den transseksuelle servitøren, som han mente var «skitten», ifølge Ocean.

«Det var den siste ettermiddagen jeg så faren min og den første gangen jeg hørte det ordet, tror jeg, men det ville ikke overraske meg om det ikke var det», skrev artisten videre.

Les også: Frank Ocean: – Jeg er homo

BLOMSTERHAV: Området rundt nattklubben Pulse i Orlando, Florida ble fylt opp av lys og blomster etter angrepet i fjor sommer. Foto: Loren Elliott AP

Vil ha 120 millioner i erstatning

Oceans far Calvin Cooksey krever nå 14,5 millioner dollar, nesten 120 millioner kroner, i erstatning fra sønnen, ifølge amerikanske medier. Den føderale domstolen i California mottok søksmålet fra Cooksey torsdag, skriver Page Six, som beskriver mannen som en selverklært sanger, forfatter og oppfinner.

Ifølge nettstedet hevder Cooksey, som representerer seg selv, at sønnen snakker usant. Han mener også at hans «fremtidige forretningsmuligheter i film- og musikkindustrien» er ødelagt som følge av Oceans Tumblr-tekst, som er likt og delt mer enn 45.000 ganger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder