LYKKELIGE: Nyforlovede Kathrine Sørland og kjæresten, eiendomsmegler Andreas Holck, gifter seg i Stavanger domkirke neste sommer. Foto: Jørgen Braastad

Kathrine Sørland gifter seg

- Andreas tok meg med storm

Etter bare tre måneder som kjærester fridde eiendomsmegleren Andreas Holck (33) til kjendismodellen Kathrine Sørland (24). Nå forteller de om sin turboromanse og hvordan de skal ferie «Alle hjerters dag» . . .

Camilla Bjørn
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Forholdet vårt har vært utrolig intenst helt fra begynnelsen. Jeg vet det høres ut som en superklisjé, men da jeg traff Andreas, var det kjærlighet ved første blikk. Jeg klarte ikke å ta øynene fra ham, så jeg sendte ham et stort smil og tok kontakt. Alle planene mine om å være single og fokusere på jobb forsvant på sekundet, forteller Sørland til VG.

«Top Model»-programlederen sitter trygt plassert ved siden av forloveden på en kafé i Oslo sentrum. Hun viser frem forlovelsesringen sin, mens Andreas smiler fra øre til øre. Paret traff hverandre på et utested i Oslo i fjor høst og forlovet seg tre måneder senere. Det var et ukeblad som avslørte forlovelsen tidligere i år, men dette er første gang paret snakker ut om forholdet.

- Det er ingen tvil om at ting har gått fort mellom oss, men hverken jeg eller Andreas har opplevd noe lignende tidligere. Man hører liksom så mye snakk om den store kjærligheten og trekker på skuldrene helt til man opplever det selv. Da kjennes det bare helt overveldende, fortsetter Sørland, som forteller at hun er takknemlig for at Andreas' foreldre har tatt henne så godt imot.

Fridde spontant

- Hva fikk deg til å fri til Kathrine etter så kort tid?

- Jeg visste fra første sekund at hun var kvinnen jeg ville tilbringe livet mitt med. Ikke bare er Kathrine den flotteste jeg vet om, men hun er så utrolig flink til å være kjæreste. Og når man har det sånn, må man bare våge å stupe i det, så jeg fridde spontant. Forlovelsen er en naturlig forlengelse av følelsene våre, forteller Holck.

- Og du sa ja med en gang, Kathrine?

- Ja, er du gal! Helt siden jeg var liten, har jeg bestandig drømt om å finne mannen som skulle ta meg med storm, og det er akkurat det Andreas har gjort. Han er mannen jeg skal være sammen med resten av livet, og da blir alt det teoretiske om å vente bare tull, sier Sørland.

Paret skal gifte seg i Sørlands hjemby Stavanger og har for anledningen valgt ærverdige Stavanger domkirke. Bryllupet holdes neste sommer.

- Vi ville jo egentlig gifte oss til sommeren, men akkurat nå er vi begge såpass opptatt at vi ikke ville fått anledningen til å planlegge ting skikkelig. Dessuten er vi i ferd med å kjøpe leilighet, slik at vi kan flytte sammen, så jeg føler vi må få de tingene på plass først, sier Andreas.

Alle velkomne

Paret har allerede vært på besøk i kirken som blant annet Mia Gundersen giftet seg i og synes den er perfekt.

- Jeg har alltid hatt lyst til å gifte meg i Stavanger domkirke og vil at kirken skal være stappfull. Derfor er alle som ønsker å dele dagen med oss hjertelig velkommen, sier Kathrine.

- Har dere tenkt på barn?

- Ja, selvfølgelig har vi det, drømmen er en stor familie. Men først må Kathrine få fokusere på TV-jobbingen sin. Hun har mye å gjøre fremover, så det blir ikke barn med det første, forteller Holck.

Som kjæresten til Norges mest profilerte modell har Areal-eiendomsmegleren raskt måttet venne seg til et liv i rampelyset.

- Jeg visste jo hvem Kathrine var da jeg traff henne, uten at jeg la noe i det. I begynnelsen var det selvfølgelig litt rart og uvant med oppmerksomheten, men det er et valg man tar når man blir sammen med en person i søkelyset. Man må ta med hele pakka, ellers kan man like så godt blåse i det, mener Andreas.

- Hva skal dere gjøre i kveld? Det er jo tross alt kjærlighetens dag...

- Jeg har egentlig aldri vært så opptatt av sånne tullefeiringer som «Alle hjerters dag», men etter at jeg traff Andreas, har dagen fått en ny betydning. Vi skal nok finne på noe hyggelig, en middag, litt vin. Vi får se, sier Sørland og titter bort på forloveden.

- Vi har jo et par uker med kos å ta igjen, nå som Kathrine endelig har kommet hjem fra fem uker med TV-innspilling i New York, smiler Andreas Holck.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder