Persbrandt dømt i lagmannsretten

Skuespilleren dømmes til 75 timers samfunnsstraff og to måneders betinget fengsel for brudd på narkotikaloven.

  • Sofia Storhaug
  • Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Fredag meldte Expressen at den omstridte skuespilleren blir dømt til to måneders betinget fengsel.

Rettssaken mot skuespilleren skulle holdes fra 2. til 4. juli, likevel ble den ferdig på en dag, skriver avisen.

I tillegg til fengselsstraff får han også 75 timers samfunnsstraff i Svea lagmannsrett. Straffen er tre måneder kortere enn det tingretten først dømte ham til i april.

Bakgrunnen for dommen er at politiet har avlyttet en telefonsamtale som de mener beviser at Persbrandt kjøpte tolv gram kokain av en drosjesjåfør.

Påtalemyndigheten er overrasket ovet at lagmannsretten har valgt å senke straffen. Han dømmes fortsatt for narkotikabrudd, men for en mindre mengde enn de 12 gram som tingretten dømte ham for.

- Den er rimelig i forhold til at de anser at han skal dømmes for en mindre mengde, det er ikke rart. Vi mener at han burde blitt dømt for en større mengde, og da skulle han hatt en annen straff, sier aktor Lars Ågren til Expressen.

Anket

Mikael Persbrandt ble i januar tiltalt for brudd på narkotikaloven. Persbrandt skal i mai i fjor ha kjøpt 12 gram kokain av en annen tiltalt mann. I april ble han dømt til fem måneders fengsel. Knappe to timer etter at dommen ble offentliggjort, fortalte Persbrandts advokat, Per Liljeqvist, til Aftonbladet at de hadde anket dommen.

Elleve personer ble tiltalt i Stockholm tingrett i januar i år, mistenkt for delaktighet i en stor narkoliga. Påtalemyndigheten mente at de kunne knytte Persbrandt til ligaen gjennom avlyttede telefonsamtaler.

Nektet å la seg intervjue

**I telefonsamtaler som ble avlyttet av politiet, skal Persbrandts navn ha blitt gjentatt flere ganger av de to hovedsiktede. «Persbrandt får kjøpe på kredit. Han pleier alltid å kjøpe kokain for 12.000, og han betaler alltid», skal det ha blitt sagt.

- Jeg stiller meg uforstående til denne samtalen. Jeg forstår ikke hva de mener, jeg vet ikke hvem disse personene er. Jeg har aldri truffet dem, heller ikke hatt telefonkontakt med dem, holdt Persbrandt fast i retten.

**I kontaktlisten på en av de hovedmistenktes mobiltelefoner var navnet «Micke P» lagt inn, sammen med Persbrandts telefonnummer.

- Jeg har ingen kommentar til dette ettersom dette er personer jeg ikke kjenner til. Eventuelt har de brukt mitt navn som et kodenavn. Jeg har ikke kjøpt narkotika, sa skuespilleren.

– Jeg har gjort mye i livet mitt, men ikke det der, sa skuespilleren om anklagene til Dagens Nyheter tidligere i år.

Det er ikke første gangen den svenske skuespilleren blir tatt av politiet for brudd på narkotikaloven. Persbrandt ble våren 2011 anholdt to ganger og bøtelagt av politiet for kokainbruk.

Uklart for ny Beck-film

Persbrandt var midt under innspillingen av flere nye filmer om krimhelten Gunvald Larsson da han fikk narkodommen i april. Hvorvidt innspillingen av den nye Beck-filmen vil påvirkes av den nye dommen, er uklart.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder