FORELDRE: Forrige mandag ble det kjent at hertuginne Kate er gravid. Hverken Kate eller William vil at en barnepike skal stå for oppdragelsen på den nye tronarvingen. Foto: Solo Syndication

Venn av paret: - Kate og William vil ikke ha barnepike

(VG Nett) Til tross for at det er tradisjon for at kongelige har barnepike, skal Kate og William angivelig ha uttrykt at de ønsker å være foreldre på heltid.

Guro Havro Bjørnstad
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
The Royal Family

Forrige mandag sprakk nyheten om at prins William og hertuginne Kate skal bli foreldre.

Det britiske kongehuset ble tvunget til å avsløre den kommende tronarvingen tidligere enn planlagt mandag forrige uke - da hertuginnen ble innlagt på sykehus med ekstrem morgenkvalme.

Les også: Kjendiser i lykkerus for Kate og William

Den britiske avisen The Daily Mail skriver at paret er bestemt på å være foreldre på heltid, og vil passe på barnet sitt uten hjelp fra en barnepike.

- Kate og William er bestemte på å være fulltidsforeldre, sier en ikke navngitt venn av paret til avisen, og legger til:

- Foreldrene til Kate er veldig spente, og vil gjerne hjelpe til så mye som mulig. De vil nok skaffe en deltidsbarnepike for å hjelpe til når de skal noe spesielt, men de vil ikke ha en barnepike på heltid.

Les og se VGTV: Hertuginne Kate ute av sykehuset

Bryter med tradisjonene

At de kongelige i Storbritannia ikke har barnepike er ifølge avisen svært uvanlig. William skal ha vært så knyttet til sin barnepike Olga Powell, at han avbrøt fire viktige arrangementer for å delta i begravelsen hennes tidligere i år.

Dette er ikke første gang at paret bryter med de kongelige tradisjonene - paret har heller ikke noen som hjelper dem i hjemmet deres i Nord Wales bortsett fra en vaskehjelp som kommer en gang i uken.

Kate har tidligere sagt at hun liker å lage mat og gjøre husarbeid.

Les også: Fikk intime opplysninger om Kates graviditet

KONGEEKSPERT: Kjell Arne Totland mener at unge kongelige i dag vil ha mest mulig tid sammen med barna sine og stå for oppdragelsen av dem selv. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix

- De er avhengig av barnepiker

Kongeekspert Kjell Arne Totland tror at det kongelige paret må ansette en barnepike på grunn av deres roller.

- Kate og William vil nok som andre unge kongelige i dag prøve å være mest mulig sammen med barna sine og selv stå for oppdragelsen. Det er også målsettingen for de unge prinseparene i Europa i dag, også her hjemme i Norge, sier han til VG Nett, og legger til:

- Men de er likevel avhengige av barnepiker som kan avlaste dem når de representerer og er bortreist. Det vil nok også Kate og William måtte gjøre.

William representerte alene

I går kveld representerte William alene for første gang siden nyheten om at han skulle bli far kom ut.

Ifølge den britiske avisen The Telegraph sa William da at Kate begynte å føle seg bedre, men at hun fortsatt er syk.

Kjell Arne Totland tror at Kate får den pleien hun trenger.

- Kate er for tiden rekonvalesent hjemme i Kensington Palace og William måtte lørdag representere alene i London. For første gang uttalte han seg om konas tilstand, og det er tydelig at hun fortsatt har store plager med kvalme, som hun føler aldri vil ta slutt. Men hun er nok i de aller beste hender når det gjelder pleie og tilsyn, sier han.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder