POPULÆR: Hallvard Holmen (44) som Roy i «Himmelblå». Foto: NRK

- Ikke redd for å være «Himmelblå»-Roy for alltid

Hallvard Holmen savner suksesserien

(VG Nett) Folk kommer ofte opp til Hallvard Holmen (44) på gata og vil snakke med Roy fra «Himmelblå», men skuespilleren selv frykter ikke hypen.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

I april ble siste episode av suksesserien «Himmelblå» sendt på NRK 1. Over fire måneder senere får Hallvard Holmen, som spilte Roy i serien, fortsatt mange henvendelser angående karakteren.

- Ja, det er mye av det, men det er bare hyggelig. «Himmelblå» har blitt et fenomen, som på en måte blir værende i folks bevissthet, og det er jo gøy, sier Holmen til VG Nett.

44-åringen er imidlertid ikke redd for å bli assosiert med Roy for alltid, selv om det er slik folk først og fremst kjenner ham.

Les også: «Himmelblå» ville levd på TV 2

Savner serien

- Det er mange som kjenner meg som Roy, og det er jo mitt kommersielle gjennombrudd. Men jeg har en solid forankring fra før av, og er ikke redd for at min rolle som Roy skal stå i veien for andre jobber, sier han.

Holmen innrømmer at han savner å både serien og det å spille Roy. Serien var en enorm suksess, og de best sette episodene hadde over 1,3 millioner seere, noe som er norgesrekord for en dramaserie.

- Jeg savner serien. Det var en stor opplevelse. Jeg var nettopp på Ylvingen, og da følte jeg suget etter å være Roy. Men livet går videre, og kanskje kan det være godt å gå videre også. Faglig kan det være greit at det ikke er noe mer, men emosjonelt.. Det var veldig artig, sier Holmen.

Over 1, 2 millioner så «Himmelblå»-slutten

PÅ TEATERSCENEN: Hallvard Holmen (med rødt hår) og kollega Ketil Høegh (sort hår) i «Karius og Baktus». Foto: Terje Mortensen

Gode venner

- Har du kontakt med mange av skuespillerne fortsatt?

- Det er jo litt. Jeg har spilt med Ketil (Høegh, spiller Brynjar) i Karius og Baktus» nå i sommer, og snakker en del med både Edward (Schultheiss, spiller Kim), Line (Verndal, spiller Marit) og Terje (Skonseng, spiller Roland). Vi sees ikke hele tiden, men har blitt gode venner alle sammen.

Denne sommeren har Holmen vært med å spille inn filmer, både «Maskeblomstfamilien» og «Fritt Vilt 3», som blir å se på kino fremover. I tillegg har han spilt «Karius og Baktus» i Hålogaland teater. Fremover blir det mer film, med blant andre Tommy Wirkola og Magne Pettersen.

Mens mange drømmer om utlandet, er ikke Hollywood det viktigste målet for Holmen.

Vil besøke Edwards kiosk

- Jeg er realist, og tar alt som det kommer. Kule ting med hyggelige folk er det jeg vil gjøre, først og fremst. Jeg har ikke noe reelt håp om å spille en Hollywood-rolle, men så klart er det en drøm. Å spille med Al Pacino hadde jo vært kult, sier han.

Edward Schultheiss, som også spilte i NRK-serien, har tidligere fortalt at livet var alt annet enn glamorøst, selv om han spilte i «Himmelblå». Blant annet måtte han til NAV i lange perioder.

Tidligere i sommer startet han også en kiosk på hjemstedet Lunde i Telemark.

- Kan kioskeier være en mulig karriérevei for deg?

- Kiosk er noe jeg er veldig langt unna. Jeg er god på å gå inn i en kiosk og handle, for eksempel en god softis og VG, men ikke drive. Edward er en god venn, og en utrolig begavet fyr, så jeg skal selvfølgelig dra innom kiosken hans. Jeg bare håper han ikke bare blir kioskeier, men også spiller litt innimellom, så folk ser hvor flink han er, svarer 44-åringen.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ UNDERHOLDNINGSNYHETER PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder