Dette skal prinsen hete

Kronprinsesse Victoria fødte onsdag kveld en gutt. På en pressekonferanse i dag avslørte kong Carl Gustav at prinsen skal hete Oscar Carl Olof.

Angelica Hagen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Prinsen har fått tittelen Hertug av Skåne og vil kalles Oscar, sier svenskekongen.

Det var onsdag kveld at en gledestrålende prins Daniel kunne fortelle pressen at de hadde fått en gutt.

– Barnet og Victoria har det kjempebra. Det føles helt fantastisk, fortalte prins Daniel.

Gutten, som ble født klokken 20.28, veide 3655 gram og var 52 cm lang.

– Et flott navn og langt mer tradisjonelt enn storesøsterens. En blanding av tradisjon og oppkalling etter familiemedlemmer. Oscar er et velkjent kongenavn i Sverige. Carl er etter morfar Carl Gustaf og Olof er etter farfar Vestling, sier kongehusekspert Kjell Arne Totland til TV 2, og innrømmer at han tippet at det skulle bli navnet Carl-Johan.

BESØK: Prinsesse Estelle har torsdag morgen møtt lillebror. Hun sov da han ble født og fikk dermed ikke møtt prinsen før i dag. Kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prinsesse Estelle og den nyfødte har nå reist hjem fra sykehuset. Foto: Kungahuset ,

En tydelig stolt onkel prins Carl Philip hilste sent onsdag kveld på Sveriges nyfødte prins og hans foreldre på sykehuset, skriver Aftonbladet.
– Selvfølgelig føles det fantastisk, sa prinsen til avisen.

Bakgrunn: Ny svensk prins født

Har overrasket tidligere

Dette er parets andre barn. Prinsesse Estelle ble født nesten nøyaktig for fire år siden, natt til 23. februar. Da hun kom til verden trodde alle hun skulle få et gammelt kongelig navn, men kronprinsparet overrasket alle med å velge noe annerledes.

Betyr «stjerne»: Estelle Silvia Ewa Mary ble et mye diskutert navn

Det ble blant svenske eksperter spekulert i om prinsen skulle hete Carl-Johan eller Bertil.

– Oscar, Gustaf og Carl er tradisjonelle kongelige navn, sier hoffekspert Jenny Alexandersson i Aftonbladet til egen avis.

– Men at Estelle skulle hete Estelle, var en ordentlig bombe. Ingen kunne ha gjettet det, og jeg tror at vi kommer til å bli overraskede denne gangen også. Kronprinsesseparet kommer til å velge navn etter smak og gi blaffen i om det er kongelig eller ikke. Når det gjelder mellomnavn, ser man imidlertid et mønster i at kongelige ofte velger et slektsnavn, mener Alexandersson.

NYTT TILSKUDD: Nå vokser denne familien med et nytt medlem. Her er prinsesse Estelle, Kronprinsesse Victoria og Prins Daniel. Foto: Kate Gabor , Kungahuset.se

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder