KONKURRERER: Miss Missouri, Erin O'Flaherty, har selvmordsforebygging som sin kampsak under Miss America-missekonkurransen. Her i Atlantic City forrige uke. Foto: Mel Evans AP

Hun er den første åpent lesbiske Miss America-deltakeren

Missekonkurransenes høyborg har fått sin første lesbiske deltager som er åpen om sin legning. Hun gleder seg til å skape historie.

Artikkelen er over tre år gammel

Erin O’Flaherty er Miss Missouri, og blir i helgen den første åpent lesbiske deltageren til å konkurrere om Miss America-tittelen.

– Bak kulissene har vi vært godt representert, men jeg er den første åpent homofile tittelholderen, så det er veldig spennende, sier O’Flaherty til nyhetsbyrået AP gjengitt av CBS.

Har du lest: Mexicos missegeneral drept.

– Jeg visste da jeg ble med i denne konkurransen at jeg hadde muligheten til å skape historie. Nå blir jeg mer synlig for allmennheten og møter flere mennesker, fortsetter hun.

Lesbiske Djuan Trent konkurrerte også i Miss America som Miss Kentucky i 2011, men hun sto ikke åpent fram før i 2014. I 2012 konkurrerte de to åpent lesbiske deltagerne Jaenelle Hutcherson og Mollie Thomas i Miss California, men de gikk ikke videre til den nasjonale Miss USA-konkurransen.

Mer om Miss America: Ledelsen beklaget etter nakenbilde-diskvalifisering.

Dermed blir O’Flaherty den første Miss America-deltageren som har vunnet for sin stat som åpent lesbisk.

DELSTATSFINALISTENE: Miss Missouri 2016, Erin O'Flaherty, flankert med sine nærmeste konkurrenter under delstatsfinalen 18. juni. Foto: Brenda Fike AP

Leder for Miss America-organisasjonen, Josh Randle, sier missekonkurransen speiler et USA i utvikling.

– Gjennom alle store milepæler i vårt lands historie, har Miss America gitt ulike kvinner fra alle samfunnslag en stemme. I år ønsker vi vår åpent lesbiske deltager velkommen, sier han til AP.

Deltagelsen støttes også av lederen for Greater Atlantic City GLBT Alliance, Rich Helfant, som også er med på å arrangere drag-versjonen av Miss America, Miss’d America.

Den versjonen har tatt navnet sitt fra alle homofile, lesbiske og transpersoner som har jobbet så mye i kulissene til missekonkurransene at de har gått glipp av, eller «miss’d» selve konkurransen. Han sier han vil følge Miss America-finalen med ekstra interesse i år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder