Spoiler-alarm: Ikke les videre om du ikke har sett kveldens episode: Enda en kjendis trekker seg fra «71 grader nord»

NB! Spoiler: Enda en kjendis pakker sakene frivillig

I kveld følger nok en deltager i Agnete Johnsens (21) fotspor, og pakker sakene frivillig.

  • Maiken Svendsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Årets sesong av «71 grader nord: Norges tøffeste kjendis» har fått en tøff start. Allerede i andre episode trekker den andre deltageren seg fra turen. Etter planen skulle første deltager reist hjem i neste episode.

Spoiler

For de som ikke ønsker å vite hvem som trekker seg allerede nå advarer vi mot å lese videre i artikkelen. Av erfaring vet VG at tv-seerne ofte misliker å få servert slike nyheter før de har sett episoden.

I forrige uke valgte Agnete Johnsen å trekke seg. Hun gikk på en psykisk smell og fant ut at det beste var å reise hjem.

Angrer

I kveld velger NRK-programlederen Siri Kristiansen (37) å trekke seg fra turen.

– Jeg har hatt en vond følelse siden Lindesnes. Følelsen av at jeg ikke kan trekke i nødbremsen når jeg vil, gjør meg redd. Det er samme følelsen som når jeg flyr, jeg er ikke redd for høyder, men for at jeg ikke kan gå av når jeg vil, forteller Kristiansen.

I dag angrer hun på at hun ikke fortalte laget og produksjonen hva hun tenkte på tidligere.

– Da hadde vi sikkert funnet en løsning. Men jeg liker ikke å si i fra om sånt, så når jeg først sier i fra har det allerede sagt stopp, forteller hun til VG.

Les også: «Rådet»-Siri slutter i NRK

Mistet kontrollfølelsen i kajakken

Turen i andre episode starter i kajakk før deltagerne skal gå opp en isbre. På toppen av isbreen skal de slå leir før de går ned igjen dagen etter. Kristiansen får i oppgave å padle sammen med Thomas Ulsrud. Selv om hun har padlet før, så var det da hun følte seg fastspent til kajakken at begeret rant over.

– Jeg skjønte at det ikke var noen mulighet for å snu på resten av etappen. Ordene «det er umulig å snu» gjorde at jeg måtte si stopp, forteller hun.

TREKKER SEG: Siri Kristiansen (37) reiser hjem fra «71 grader nord» Foto: Skjermdump fra episoden ,

Nekter å tro det er første gang

Agnete Johnsens hjemreise gjorde det vanskeligere for Kristiansen å ta sin beslutning.

– At hun dro gjorde at det ble enda mer klaustrofobisk for meg. Den døren jeg hadde sett for meg som min mulighet til å dra, lukket hun da hun trakk seg. Jeg gråt fordi det føltes ut som hun tok med seg min mulighet til å dra, sier hun.

Før «71 grader nord» hadde Kristiansen aldri tenkt over om hun var en person som ga opp lett.

– Jeg gjør bare det jeg er flink til, så det må bety at jeg har slutta med mye. Dette er nok ikke første gangen jeg har gitt opp, sier Kristiansen, som mener hun har prøvd 100 idretter og hatt 1000 jobber, men gitt opp det hun ikke er et naturtalent til.

Hjemme i stua ser Kristiansen for seg hvordan hun hadde vært i de forskjellige utfordringene dersom hun hadde blitt med videre i konkurransen.

– Det er med blandede følelser jeg ser det igjen. Jeg blir sint for at jeg ikke taklet det bedre, men jeg har mange gode minner. Drømmen er å få bli med igjen, mest fordi jeg har elsket programmet høyt siden første sesong, forteller hun.

FØRSTEMANN: Agnete Johnsen (21) trakk seg forrige uke Foto: Vegard Breie ,

Ned i vekt

Det verste for Kristiansen er dog å se seg selv på TV.

– Jeg var ikke klar over hvor fet jeg så ut, det er flaut å se, forteller hun.

Etter turen innså hun at hun måtte ta tak. Hun har gått ned 15 kilo siden hun kom hjem.

– Jeg trengte å få ro i sjela og bli glad i meg selv. Jeg kunne ikke blitt glad i den kroppen jeg hadde, så da måtte jeg skaffe meg en ny, sier hun.

To mindre før hjemsending

Opprinnelig skulle ingen blitt sendt hjem i de to første episodene, det betyr at serien mangler to deltagere allerede før hjemsendingene starter. Marianne Aambø, senior kommunikasjonsrådgiver i TVNorge, sier til VG at de måtte tilpasse produksjonen noe etter at de mistet to deltagere de to første episodene.

–Det er vanskelig å forutsi hvordan den enkelte deltagere kommer til å reagere underveis, og nettopp derfor legger vi ulike planer og strategier for forløpet av produksjonen, sier hun.

TVNorge føler ikke at de har bommet med castingen likevel i år.

–Det er viktig for produksjonen at deltagerne kan si stopp når de ønsker det, sier hun.

Les også: – Ingen skikkelige mannfolk som Olaf Tufte på laget mitt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder