BOK-AKTUELL: Sophie Elise Isachsen på litteraturfestivalen PULF i Oslo, hvor hun ble presentert for sin egen personlighetstest av Harald Eia. Foto: Frode Hansen VG

Sophie Elise personlighetstestet: – Jeg liker ikke folk, egentlig

Den kjente bloggeren har testet personligheten og fått
resultatene presentert av Harald Eia.

Artikkelen er over tre år gammel

Tidligere i år ble det kjent at den kjente bloggeren har signert bokkontrakt med Cappelen. Hun kommer med selvbiografien «Forbilde», som blant annet handler om hennes mørke sinn.

Onsdag ble hun intervjuet av komiker Harald Eia under litteraturfestivalen PULF med utgangspunktet «veier inn i ensomheten».

Sett denne? Sophie Elise varslet foreldre om unggutters trakassering

Før intervjuet hadde hun tatt personlighetstesten NEO-PI-R, og sammen med Eia gikk hun gjennom testen foran et publikum på Nasjonalmuseet i Oslo. Resultatene fra den grundige undersøkelsen ble lagt frem og Sophie Elise fikk også lov til å tippe hva hun trodde resultatet var.

Punktet sosiabilitet scoret Sophie Elise lavt på, det var som hun tippet selv. Bloggeren får nemlig ikke så mye ut av å treffe andre mennesker, avslørte hun.

– Jeg liker ikke folk, egentlig, sa hun fra scenen til latter fra det litteraturhungrige publikummet.

Men bloggeren fikk høyt score på altruisme. Sophie Elise er snill, konkluderte Eia.

– Det er viktigere å gjøre andre glad, kommenterte bloggeren, som også fikk høy score på føyelighet.

Slutt: Sophie Elise blogger ikke lenger om kjærester

SNAKKET TIL LITTERATURPUBLIKUMMET: Det var stappfullt i salen under PULF-festivalen da Sophie Elise var på scenen. Foto: Frode Hansen VG

21-åringen liker ikke konflikter og skyr dem så godt hun kan. Sophie Elise kom med et eksempel selv.

– Jeg liker ikke å gjøre folk ukomfortable. Selv om jeg vet at folk lyver, sier jeg det ikke til dem for at det ikke skal bli pinlig for dem, sa bloggeren.

Og selv om hun ofte kan hisse på seg kritikere, er det slett ikke noe hun selv ønsker.

– Jeg prøver å unngå å være uvenn med noen. Jeg har ikke vært uvenn med noen siden jeg var 14, sa hun fra scenen.

Impulsiv er bloggeren definitivt. Eia har tatt testen på mange, og ifølge komikeren scoret Sophie Elise det høyeste han noen gang har sett.

– Jeg gjør så mye drit på impuls at jeg ikke vet hvor jeg skal starte. Hvis jeg skal opp klokken 6 om morgenen er jeg på nachspiel til klokken fire om natten, fordi jeg ikke klarer å kontrollere det. Jeg har kjøpt leilighet på impuls, den var liten og stygg og jeg liker den ikke. Men jeg bor der nå. Og jeg har kjøpt to hunder på impuls.

Bloggere får ikke sjelden kritikk for å skryte av sitt perfekte liv. Men Sophie Elise scoret høyt på beskjedenhet.

– Jeg synes det er forferdelig å fortelle om hva jeg får til!

IKKE SPESIELT SELVBEVISST: Sophie Elise trodde hun ville score høyt på selvbevissthet, men det gjorde hun ifølge Harald Eia ikke. Foto: Helge Mikalsen VG

Bloggeren nyter stor suksess, og har blant annet blitt kåret til Norges mektigste mediekvinne. Men personlighetstesten avslørte at hun sjelden kjenner på sterke følelser. Men spenningssøkende er hun, noe som viste seg å stemme.

– Du scorer skyhøyt, avslørte Eia og ville vite hvilke utslag det gir seg.

– Fordi jeg ikke får så sterke følelser trenger jeg å få et kick ut av noe annet. Jeg kunne hoppet fallskjerm hver eneste dag for eksempel. Jeg gjør det ikke, men jeg har alltid lyst til å hoppe utfor rekkverk også, foran trikken. Sånne ting. Jeg har lyst, men jeg gjør det ikke, sa hun og fikk latter fra salen.

21-åringen er åpen for nye ideer, og anser seg selv som ganske liberal. Samtidig grubler hun mye og fantasien er bra. Eia ville vite om det imaginære skyver henne over i ensomhet, siden hun altså ikke får så mye ut av det sosiale.

– Ja, litt pluss at tingene jeg tenker er så rare. I går satt jeg med noen venner og sa: Så rart vi snakker sammen, vi får ikke en dritt ut av det, kan vi ikke heller bare være stille?

Sophie Elise har vært åpen om ensomhet og depresjoner, og personlighetstesten viste at hun scorer høyt på depresjon. Eia ville vite når hun var deprimert, og svaret var: «jevnt over».

– Det er en ensom tilstand å være deprimert. Men det blir det jo bok av, avslørte hun med et smil.

Til slutt lettet Sophie Elise litt på sløret om hva boken skal handle om. «Jeg skulle ønske jeg var en annen», skriver hun i boken.

– Det handler om at når man er så vant til å være ensom og alene, at å bli gjenkjent og at folk skulle se meg var noe jeg trodde jeg ønsket meg. Oppmerksomhet og en kjent blogg, jeg trodde jeg ønsket meg det. Men når Sophie Elise ble en merkevare skulle jeg gjort alt for å være Bodil i Bø i Vesterålen. Jeg vil ikke være Sophie Elise.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder