#REHABHEREWECOME: Gunhild Stordalen skriver på instagram at hun får forlate Nederland i noen uker, her sammen med mannen Petter Stordalen Foto: Instagram

Gunhild Stordalen får reise fra sykehuset

Gunhild Stordalen får noen uker permisjon fra sykehuset i Nederland.

Maiken Svendsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Gunhild Stordalen (37) skriver på sin Facebook-side at hun endelig får forlate sykehuset.

«Gode nyheter fra sykehuset! Endelig fikk jeg permisjon til å forlate landet i noen uker!» skriver hun med et bilde av seg og mannen Petter Stordalen.

Instagram legger hun til emneknaggene: #donewithamsterdam og #rehabherewecome

Åpen om sykdommen: – Min egen kropp ble min verste fiende

I går introduserte ektemannen Petter Stordalen Gunhilds nye facebook-side for sine følgere.

«Kona har satt seg som mål å redde verden, og jeg kan endelig følge det på Facebook. Velkommen til 2016 Gunhild A. Stordalen», skrev han.

Stordalen til kona: Jeg elsker deg, savner deg

I juni trosset hun sykdommen og holdt en tale på EAT-konferansen i Stockholm.

– Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å ta meg av livet mitt og det jeg brenner for – så får legene ta seg av sykdommen, sa hun fra scenen.

Stoppet dokumentar: Umulig å fortsette filmingen etter tilbakefallet

I mars fortalte Stordalen at hun hadde fått tilbakefall av den livstruende sykdommen, systemisk sklerodermi. I juni beskrev hun følelsen av tilbakefallet i et intervju med NRK.

– Huset hadde brent ned til grunnmuren. Jeg hadde brukt åtte måneder på å pusse det opp igjen, og da jeg skulle male taklisten kastet noen en molotowcocktail inn, og huset brant ned til grunnen igjen.

Hedret: Fikk Fredrikkeprisen for åpenheten

Før de dro tilbake til Nederland for at Gunhild Stordalen skulle få ny behandling, fortalte Petter Stordalen at han aldri har sett konen mer motivert for å kjempe mot sykdommen.

– Både Gunhild og jeg vet at vi har en krevende periode foran oss. Desto hyggeligere er det å tenke på alle de gode, morsomme stundene som venter så snart Gunhild er bedre, skrev han til kjente og ansatte i april.

Hun har fikk diagnosen i 2014, og har siden fått en stamcellebehandling og cellegift. Behandlingen responderte hun bra på i forrige runde, og det er den samme typen legene gir henne nå.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder