Sandra Lyng: - Jeg har aldri følt meg bra nok

Kler av seg i ny video ** Skaffet seg mentaltrener ** Har begynt å meditere

Sandra Lyng (27) satser alt på musikkarriere og jobb denne
høsten. I forberedelsene har hun fått hjelp av en mentaltrener og funnet roen ved å ta i bruk meditasjon.

  • Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

På kort tid har den tidligere «Idol»-deltakeren fått seg egen leilighet, samboer, faste jobbrutiner og ny manager. I tillegg til å være dommer i Idol Jr. og spille inne eget reality-show, skal hun gi ut en EP i slutten av august.

I dag har hun premiere på ny musikkvideo. For å forberede seg har hun det siste året gått nye veier.

- Jeg har fått hjelp av en mentaltrener.Vi har snakket om målene i livet og hvordan jeg skal kunne nå dem. Han har hjulpet meg mye med å sette ting i perspektiv, få meg til å forstå hvordan hodet mitt fungerer og hvordan jeg skal gjøre det beste ut av meg selv. Nå er han blitt en venn av meg, og vi snakker mye om dette fremdeles, sier Lyng.

ELSKER Å STÅ PÅ SCENEN: Sandra Lyng VG-lista i Tromsø. Foto:Terje Mortensen,VG

Hun påpeker at hun ikke var avhengig av hjelp på veien, men at prosessen trolig har gått raskere nå som hun har hatt noen å sparre med.

- Det har vært kult å få veiledning og tips til hvordan man skal endre seg. Man kan bare lære av sine egne erfaringer, men hører man på kloke mennesker så kan man lære av dem istedenfor av egne feil. Jeg har aldri tenkt at jeg trengt en mentaltrener - det bare ble sånn, forklarer artisten, som også finner mye støtte i sin aller beste venninne på 66 år.

Ny selvtillit

Den tidligere «Idol»-deltakeren flyttet fra Los Angeles og tilbake til Norge for om lag ett år siden. Omveltningen fra å bo i et hus i Hollywood til å flytte inn på syrommet til bestemoren var stor, men Lyng var fast bestemt – hun skulle gjøre comeback som artist.

- Jeg har aldri hatt noe særlig selvtillit, og aldri følt meg bra nok, men jeg er mye tryggere på meg selv nå. Jeg kom til et punkt i livet der jeg rett og slett ikke kunne la ting gå like hardt inn på meg som før. Det har skjedd mye det siste året – jeg er blitt mer voksen og fått ny selvtillit, forteller Lyng åpenhjertig.

For å holde motivasjonen oppe har hun begynte å skrive ned følelser, tanker og mål. Hun har også begynt å meditere.

- Meditasjonen er noe jeg har begynt med nå. Når det er så mye som skjer er det viktig å kunne stoppe opp og samle seg selv. Det har hjulpet meg mye. Jeg bruker som mange andre en mindfullness-app. Jeg har skjønt at dette er bra greier, og det funker for meg!

TRAVEL HØST: De neste månedene har Sandra Lyng mye på timeplanen. Hun har forberedt seg godt. Her er hun i forbindelse med «Allsang på Grensen» i Halden. Foto:Therese Alice Sanne,VG

Lyng forteller at artistlivet er drømmen hennes. Og hun angrer ikke på at hun sluttet etter første året på videregående for å følge den. Å være i rampelyset er imidlertid ikke noe hun higer etter. Går artistkarrieren ad undas kommer hun ikke til å gi seg:

- Jeg har savnet å stå på scenen, og har jobbet i studio i flere år nå. Jeg har brukt lang tid på å finne ut hvem jeg er som artist. Pop er det jeg skal drive med nå. Flopper jeg er det bare å gi ut ny musikk. I denne jobben er alt usikkert og man gambler hele veien. Funker det ikke denne gangen, må jeg bare gjøre det bedre neste gang. Jeg gir ikke opp!

- Litt flaut å stå i undertøyet

For å toppe timeplanen denne høsten er Lyng aktuell som modell i Sloggis nye undertøyskampanje. I den nye musikkvideoen er bildene som ble tatt i kampanjen godt synlig.

- Det var litt flaut å stå i undertøyet, men det ble det gjort i en behagelig og komfortabel setting. Det er mange måter man kan vise undertøy på – jeg gjorde det på min måte – morsom og uhøytidelig, svarer hun raskt.

Det tar imidlertid ikke lang tid før hun innrømmer at det kostet litt å vise seg frem.

- Å være undertøysmodell er noe jeg aldri har gjort før – det var veldig spesielt. Jeg måtte over en barriere for å vise meg i undertøyet. Det er ikke bare-bare.

Tidligere har Lyng slitt med alvorlige spiseforstyrrelser og hun har tilbrakt flere måneder på sykehus for å få hjelp med problemene. I mai la hun ut et innlegg på bloggen sin der hun tok opp sitt forhold til kroppspress blant unge jenter

- Hvilket forhold har du til kroppen din i dag?

- Jeg har det fremdeles slik at jeg ikke alltid føler meg vel, som mange andre. Men selv om jeg er veldig sårbar, har jeg i det siste blitt flinkere til ikke å bry meg så mye. Jeg har fått mye støtte av kjæresten min. Det handler om å sette ting i perspektiv – jeg er en sunn og frisk jente!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder