TIL SYKEHUS: Triana Iglesias ble fraktet i luftambulanse til Ullevål sykehus. Der ble hun tatt hånd om i om lag to og en halv uke. Foto: Privat

TV 2 tar grep etter brutal skade i «Farmen kjendis»

En rekke brudd i ribbeina, én punktert lunge og ruptur i milt og lever var slik «Farmen kjendis» ble avsluttet for Triana Iglesias. Kanalen varsler endringer.

 • Bjørn Ekker

Innspillingen av «Farmen kjendis» fant sted i fjor sommer, og allerede cirka halvannen uke ut i innspillingen ble det kjent at Triana Iglesias (37) ble alvorlig skadet etter å ha falt av hesten på ridetur med Hege Bøkko (28).

Hendelsen er en del av onsdagens episode av programmet, og som VG har omtalt tok det hele 40 minutter før ambulansen ankom gården på Finnskogen - noe «Farmen kjendis»-deltageren selv synes var litt vel lenge.

Fått med deg denne? Gunilla Persson gikk ut mot «Farmen kjendis»-kollega Hege Bøkkos evner inne på Farmen-gården:

les også

Triana Iglesias med skrekkskade i «Farmen kjendis» - måtte vente i over 40 minutter på ambulanse

– Men det som er fint for meg nå er å høre at produksjonen har evaluert hendelsen, at de har tatt grep og at de har endret rutinene til fremtidige produksjoner, sier 37-åringen, som ikke har spurt kanalen om hva som faktisk blir endret.

– Jeg regner vel med at de kommer til å sette opp overvåkningskameraer og at de kanskje har ambulanse til stede til enhver tid. Jeg vet ikke.

– Er sikkerheten under «Farmen kjendis» god nok?

– Jeg red jo med sikkerhetsutstyr, bortsett fra vest og ridestøvler. Men det skal du ikke nødvendigvis trenge den lille veien jeg skulle med hesten. Det eneste er at man slipper folk, som gjør ting de ikke kan. Dette kunne skjedd meg på en bysykkel i Oslo også, mener den profilerte programlederen.

les også

Tidligere «Farmen»-profiler bekrefter forhold: – Ja, vi er kjærester

VENTET LENGE: «Paradise Hotel»-programleder Triana Iglesias måtte vente i hele 40 minutter før ambulansen kom etter den alvorlige skaden i onsdagens «Farmen kjendis». Foto: TV 2

VG har stilt TV 2 en rekke spørsmål med tanke på den svært stygge ulykken under årets «Farmen kjendis». Pressesjef i kanalen, Jan-Petter Dahl, innrømmer at det tok for lang tid før ambulansen kom, og bekrefter at TV 2 vil gjøre endringer for fremtiden.

– Vi har i ettertid evaluert hendelsen, og endret rutinene i fremtidige produksjoner. Skjer noe lignende igjen er opptaksteam på gården instruert i å ta direkte kontakt med AMK (akuttmedisinsk kommunikasjonssentral, journ. anm.) før skadeomfanget er avklart, sier han.

Dahl understreker at det alltid vil være en viss risiko involvert i håndtering av store dyr.

– Både Triana og Hege var vant til hester, og tok alle forholdsregler, inkludert bruk av hjelm. Likevel var uhellet ute. Vi gir deltagerne veiledning og råd, og produksjonen griper inn hvis det oppstår situasjoner som de oppfatter som uansvarlige og/eller farlige, mener han.

les også

Stina Bakken er ute av «Farmen kjendis»: – Jeg mente aldri å slakte TV 2

Triana Iglesias har, tross de omfattende skadene, like negativt å si om hvordan TV 2 og produksjonsselskapet Strix har taklet det som skjedde.

– Jeg har snakket mye med TV 2 og de har vært helt fantastiske. De har vært en veldig fin støtte for meg, forteller hun til VG.

Les også

Mer om

 1. Farmen
 2. TV 2
 3. TV
 4. Reality-TV
 5. TV-serier

Flere artikler

 1. Triana Iglesias med skrekkskade i «Farmen kjendis» - måtte vente i over 40 minutter på ambulanse

 2. Stina Bakken er ute av «Farmen kjendis»: – Jeg mente aldri å slakte TV 2

 3. Mulig mobiljuks og trusler om razzia i «Farmen kjendis»: – TV 2 tok det veldig alvorlig

 4. Mimir Kristjansson om lengselen etter datteren: – Redd for at hun skulle glemme meg

 5. «Farmen»-deltagere reagerer på endret TV 2-praksis: – Helt tragisk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder