FENGSLET: Rakim Mayers, bedre kjent som A$AP Rocky sitter for tiden fengslet i Sverige på bakgrunn av mistanke om grov vold. Foto: Richard Shotwell / TT NYHETSBYRÅN

500.000 har skrevet under på å løslate A$AP Rocky

Underskriftskampanjer for å få løslatt den voldsmistenkte rapperen har det siste døgnet sanket en halv million stemmer.

Flere har reagert sterkt på varetektsfengslingen av A$AP Rocky den siste uken. Flere amerikanske rappere sier de vil boikotte Sverige, og norgesaktuelle Travis Scott ba om løslatelse fra scenekanten.

Norske Alan Walker viste sin støtte til rapperen på Instagram, hvor han ba om at han måtte få rettferdighet.

Det er nesten en uke siden det ble opprettet en underskriftskampanje for å få løslatt rapperen, hvis egentlige navn er Rakim Mayers. Tirsdag ettermiddag hadde kampanjen knappe 7000 underskrifter, men på kveldstid tok den fart og nådde 50.000 signert.

Etter at G Easy og Justin Bieber delte en annen underskriftskampanje på Instagram det siste døgnet, har denne bikket over 400.000 stemmer.

Til sammen krever altså en halv million mennesker å få 30-åringen løslatt.

les også

A$AP Rockys advokat til VG: – Blir trolig varetektsfengslet i mer enn to uker

Mayers ble fredag varetektsfengslet i to uker i Stockholm, mistenkt for grov vold. Dersom saken ikke er ferdig etterforsket innen den tid, kan påtalemyndigheten begjære ytterligere to uker i varetekt.

Advokaten hans hevder han handlet i nødverge, og i en video Mayers selv publiserte på Instagram hevder han at han ble forfulgt og trakassert.

Etter planen skal rettssaken starte i begynnelsen av august, ifølge advokaten.

Rettelse: Det ble først skrevet 50.000 underskrifter og linket til en annen underskriftskampanje enn den G Easy og Justin Bieber linket til. Ny link er lagt til og tallene oppdatert.

Saken er rettet 10. juli 2019 klokken 23.66.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder