TILBAKE MED ET BRAK: 2018 ble et av de mest gullkantede årene på alle måter for (fra venstre) Sola Jonsen, Prepple Houmb, Aslak Dørum og Kjartan Kristiansen. Foto: Stian Andersen

Knalltall for DumDum Boys

I 2018 gjorde DumDum Boys et bejublet comeback både på plate og scene - og økonomisk.

«Armer og bein» het det da DumDum Boys overraskende lanserte nyheten om sitt ellevte studioalbum - det første på seks år - i oktober 2018, for så å fortsette en konsertserie med utsolgte hus som varte helt frem til jul.

Både platen og turneen ble møtt med overveldende jubel for et band som de siste ti årene hadde vært uforutsigbare i sine møter med offentligheten.

les også

Plateanmeldelse: Dumdum Boys - «Armer og bein»

Resultatet av det vellykkede comeback’et kan nå leses i guttas regnskaper: en rekordomsetning på 16,7 millioner kroner og et overskudd på nær syv millioner kroner.

Det er definitivt hyggeligere lesning for trønderne enn regnskapet året i forveien, da omsetningen var helt nede i 1,4 milllioner kroner og underskuddet på 2,2 millioner.

I Brønnøysundregisteret kaller DumDum Boys seg for Flummiga Gänget. Prepple Houmb, Kjartan Kristiansen, Aslak Dørum og Sola Jonsen, samt manager Steinar Vikan, eier hver sin femtedel av selskapet.

Selskapet eier også halvparten av Trondheim Kultur & Næring, som blant annet står bak Pstereo-festivalen i Trondheim.

les også

Filmanmeldelse «For vi er gutta»: Store gutter gråter

I år har DumDum Boys holdt en noe lavere profil, med en liten Nord-Norge-turné på vårparten og utvalgte festivaljobber i sommer. På sin Facebook-side skrev de imidlertid i april at de ikke har tenkt å forsvinne med det første;

«Hva neste år bringer, er en smule uvisst. Men vi vet det skal spilles, og vi har trua på 2020 også», står det å lese.

Følgende SMS tikker inn fra manager Steinar Vikan når VG spør om han vil kommentere de gode 2018-tallene:

«35 konserter, ca 80.000 publikummere. DDB fortsetter som før».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder