A$AP Rocky tiltales for vold i Sverige

Etter fengslingsmøtet i Stockholm tingrett forrige fredag, ble det avgjort at A$AP Rocky skulle varetektsfengsles ytterligere én uke. Nå er den amerikanske artisten tiltalt.

– Jeg har i dag tatt ut tiltale mot de tre mistenkte for vold, fordi jeg mener det som har skjedd utgjør en forbrytelse – til tross for innvendinger om selvforsvar og provokasjon, sier aktor Daniel Suneson i en pressemelding.

Det betyr at A$AP Rocky varetektsfengsles frem til rettssaken starter tirsdag 30.juli. Aktor legger til at påtalemyndigheten kom til beslutningen etter å ha gransket filmen som ble spredt på sosiale medier.

– Det er verdt å nevne at jeg har hatt større materiale å vurdere etter enn det som tidligere har vært tilgjengelig på internett, sier Suneson.

Derfor er A$AP Rocky tiltalt for vold:

Ifølge tiltalen, som Aftonbladet har fått innsyn i, har påtalemyndigheten tatt ut tiltale basert på forskjellige beviser som filmer fra mobiltelefoner og overvåkningskamera.

I avhør: – Han ga et slag i min retning

Den amerikanske artisten skal ha forklart i et avhør at han møtte den fornærmede og en annen mann ved MAX Burger, hvor de skal ha spurt om veien.

– Vi prøvde å forklare at vi ikke visste det ettersom vi ikke er fra Sverige, så han gikk, forklarte A$AP Rocky i avhøret, ifølge Aftonbladet.

Etter dette skal den fornærmede ha tatt kontakt med forskjellige fremmede, men kom tilbake til artisten og gjengen hans.

– Vakten min ba ham om å gå. Da vakten min ble dyttet, prøvde han å skyve ham vekk. Han slo en knyttneve som traff vakten, slo deretter med hodetelefonene sine, som vakten fikk et merke av da han forsvarte seg. Senere prøvde han å slå et nytt slag, men som bommet.

Etter hendelsen skal den fornærmede ha fulgt etter artisten og gjengen hans.

– Han ga et slag i min retning og mot min vakt. Jeg er flink til å slåss, så jeg kan ikke si at alle traff.

Etter fengslingsmøtet i Stockholm tingrett forrige fredag ble det avgjort at Rakim Meyers (30) – bedre kjent som A$AP Rocky – skulle varetektsfengsles ytterligere én uke til.

Artisten har sittet varetektsfengslet i Kronoberg i Stockholm siden 5. juli – mistenkt for vold. Sammen med 30-åringen er ytterligere to andre personer tiltalt i samme sak.

Rettssaken starter tirsdag 30.juli i Stockholm tingrett.

Donald Trump-innblanding

Forrige uke ringte Donald Trump til den svenske statsministeren Stefan Löfven for å få A$AP Rocky ut av svensk fengsel.

– Jeg hadde nettopp en god samtale med Sveriges statsminister Stefan Löfven som forsikret meg at A$AP Rocky vil bli behandlet rettferdig, tvitret Trump.

–Jeg forsikret ham (Löfven, red. anm.) om at det ikke var noen risiko for at A$AP ville rømme og tilbød meg å personlig stå for hans kausjon eller et alternativ.

Før samtalen med Trump gjorde den svenske statsministeren det klart at regjeringen ikke kommer til å blande seg inn i A$AP Rocky-saken.

– I Sverige er alle like for loven – selv gjester fra andre land. Den svenske regjeringen hverken kan eller kommer til å forsøke å påvirke påtalemyndigheten eller domstolene, sa Stefan Löfven.

Mistenkt for mishandling

A$AP Rocky ble pågrepet natt til onsdag 3. juli etter et slagsmål i Stockholm – mistenkt for vold. Senere ble 30-åringen begjært varetektsfengslet, hvor han nå har sittet inne i tre uker.

Siden har artisten måttet avlyse en rekke konserter i Europa.

Fikk du med deg? Avlyser Kadetten etter arrestasjon i Sverige

En video av slagsmålet har fått mye oppmerksomhet både på sosiale medier og i internasjonale medier. I videoen ser man det som angivelig er rapperen kaste en annen mann i bakken.

Deretter begynner tre andre personer å slå og sparke mannen mens han ligger nede.

A$AP Rocky delte selv video av hendelsen på Instagram. Artisten har hele tiden forklart at det var han og gjengen som først ble forfulgt og trakassert av mennene i forkant av slagsmålet, og at han handlet i selvforsvar.

Videoen viser selve slagsmålet i Stockholm søndag 30. juni:

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder