SISTE BOND: Daniel Craig nøyer seg med fem filmer i rekken, og er klar for å sende drapslisensen videre. Foto: GILBERT BELLAMY / X02971

Daniel Craig åpen for kvinnelig arvtager som James Bond

Den britiske skuespilleren blåser bort siste røyk fra Bond-pistolen i filmen med foreløpig tittel «B25». Selv motsetter han seg ikke å overlate smokingen til en kvinne.

Craig (51) gir sin støtte til at noen andre enn en hvit mann kan ta over rollen som superspionen når han straks legger Bond-karrieren på hyllen etter fem filmer.

Til Mirror sier skuespilleren at rollen som 007 burde være åpen for alle uavhengig av kjønn, rase eller legning.

– Jeg synes alle burde bli vurdert. Både kvinner og afroamerikanere, sier han.

les også

Avslører detaljer om nye James Bond: Ikke lenger i tjeneste

Ønsker nye kvinnelige karakterer

Én skuespiller som har vært pekt ut som en mulig erstatter er Idris Elba (46), som blant annet er kjent fra Marvel-universet. Han bidro selv til å hausse opp ryktene med en kryptisk Twitter-melding i fjor.

Også Bond-produsent Barbara Broccoli har tidligere uttalt at hun er åpen for en kvinne i hovedrollen.

– Disse filmene reflekterer tiden vi lever i, så vi forsøker alltid å pushe grensene litt. Alt er mulig, sa hun til Daily Mail i 2017.

les også

Judi Dench om Idris Elba: – Han ville blitt en glimrende Bond

I fjor kontret hun imidlertid sine egne uttalelser og sa at Bond sannsynligvis alltid kom til å være en mann.

– Og det er greit. Vi trenger ikke å gjøre mannlige karakterer om til kvinner. La oss lage flere kvinnelige karakterer og lage historier som passer de kvinnelige karakterene, sa hun til The Guardian.

Heller ikke tidligere Bond-jente Eva Green tar til orde for en frøken 007.

– Jeg er for kvinner, men jeg synes virkelig James Bond bør forbli en mann. Det gir ikke mening for ham å være en kvinne, sier hun.

les også

Her er bildene fra James Bond-innspillingen

Craigs kone uenig

Også Craigs kone, Rachel Weisz, har gitt sin stemme til debatten. Hun understreker at forfatter Ian Flemming har brukt mye tid på å bygge opp Bonds mannlige identitet, blant annet som skjørtejeger.

– Hvorfor ikke bare lage sin egen historie i stedet for å hoppe på skuldrene til Bond og bli sammenlignet med alle de mannlige forgjengerne, spør hun.

les også

Bond-piken Nadja Regin er død

Weisz er dog nevnt som en av 20 mulige kvinnelige kandidater til rollen hos britiske Independent. Andre aktuelle navn er Kate Winslet, Sienna Miller og Emily Blunt.

Den kommende filmen, som blant annet er filmet i Hakadal i Nittedal kommune, er ventet 14. februar neste år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder