«Paradise»-vinner røpet seg på direkten

Deltager Julie Grindbakken avslørte vinnerne i «Paradise Hotel» i et liveintervju på Se og Hør drøye én time før finalen startet på TV. – Vi forstår at det har skjedd en «hendelse», svarer TV3.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Torsdag gikk vårens store «Paradise Hotel»-finale av stabelen, og det betyr at deltagerne var samlet til en stor finalefest på Rockefeller i Oslo, der også pressen var til stede. Senere på kvelden så deltagerne finaleprogrammet sammen med venner, TV-produksjonen og pressen.

Men denne gangen gikk det galt. I et liveintervju med Seoghør.no røpet nemlig én av vinnerne seg, og avslørte hvem som gikk helt til topps i realityserien. Deltageren som begikk tabben var Julie Grindbakken.

– Jeg visste ikke at det var et direktesendt intervju. Det var et uhell, sier Julie til VG.

les også

Advarer unge mot å delta i «Ex on the Beach» og «Paradise Hotel»: – Stor sannsynlighet for å angre

Hendelsen skjedde i etterkant av selve intervjuet, der deltageren det var snakk om ikke visste at kamera fortsatt rullet. Etter hva VG kjenner til skal klippet være fjernet fra nettsiden, men skaden var allerede skjedd ettersom tabben raskt spredde seg i sosiale medier.

– Vi forstår at det har skjedd en hendelse, ja, sier pressesjef i TV3, Line Vee Hanum, til VG.

les også

Runar Søgaard klar for «Farmen kjendis»: Risikerer opptil seks års fengsel i Sverige

Hanum legger ikke skjul på at hun synes det er synd at noen av deltagerne røper seg drøye timen før programmet sendes på TV, men innser at tabben ikke ble gjort med overlegg.

VIL EVALUERE: – Vi må evaluere dette senere, men jeg tror at det vil hjelpe å preppe deltagerne enda mer i forkant, sier Line Vee Hanum om hendelsen der en av deltagerne i et liveintervju røpet utfallet av finalen. Foto: TV3

– Dette er rett og slett ny teknologi, der journalister sender liveintervjuer. Og da skjer plutselig dette. Det er en erfaring vi tar med oss videre, forteller hun.

– På hvilken måte?

– Vi må evaluere dette senere, men jeg tror at det vil hjelpe å preppe deltagerne enda mer i forkant. Veldig mange deltagere er vant til å snakke med journalister, men da er de jo ikke live.

– Hvor problematisk er en slik tabbe for TV3 rett før finalen sendes på TV?

– Vi vil jo ikke at hemmelig informasjon skal lekke ut, men så er det ganske vesentlig om det er gjort med intensjon eller ikke. Nå har ikke jeg sett klippet, men det virker jo ikke som at dette er gjort for å ødelegge.

les også

«Paradise»-Ann Marielle: – Jeg har ikke angret et sekund

Som i andre TV-produksjoner inngår TV3 kontrakter med deltagerne i forkant av innspillingen. I kontrakten fremgår det at kanalen kan benytte sanksjoner mot deltagere som røper viktig innhold i produksjonen

– Ja, det står i kontraktene. Men hvorvidt vi benytter oss av sanksjonsmuligheter, det tar vi fra gang til gang. Sånn jeg har forstått det, var det her snakk om en forsnakkelse.

les også

«Ex on the beach»-deltager: – Ikke utelukkende bra for dem som deltar

– Snakker vi her om en klekkelig bot?

– Nå kan ikke jeg gå inn på kontraktene til «Paradise Hotel»-deltagerne. Men på generelt grunnlag kan jeg si at man har anledning til å komme med sanksjoner overfor deltagere som ødelegger for produksjoner. Men det har sjelden skjedd. At folk med vilje ødelegger produksjoner kan jeg ikke huske å ha opplevd. Når sånt skjer, er det ofte uhell, sier Line Vee Hanum til VG.

Det har ikke lyktes VG å komme i kontakt med deltageren det gjelder i etterkant direkte-TV-tabben.

– Uheldig

Redaktør for Seoghør.no, Jonas Jørstad, sier til VG at det var et uhell:

– Det er naturligvis uheldig at en ung og ivrig deltager forsnakker seg i vår direktesending, men jeg tror vi må konkludere med at uhell kan skje. Jeg forstår at det skaper oppmerksomhet, men verken Se og Hør eller TV 3 kan gardere seg mot alt.

Han opplyser at Se og Hør fjernet sendingen fra nett da forsnakkelsen hadde skjedd, så den var utilgjengelig fram til vinneren var avslørt på TV - så ble den publisert igjen.

– Heldigvis skjer slike ting sjelden, og selv om vi har mange seere, håper jeg de færreste fikk det med seg. Det siste vi vil er å ødelegge spenningen for fansen, sier Jørstad.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder