HELE GJENGEN: Bakre rad f. v: Frank Løke, Aune Sand, Jan Gunnar Solli og Morten Hegseth. Midterste rad: Dorthe Skappel, Amalie Snøløs, Marianne Krogness og Thea Næss. Fremste rad: Aleksander Sæterstøl, Martine Lunde, Einar Nilsson og Sophie Elise Isachsen. Foto: Tore Kristiansen, VG

Dette er årets «Skal vi danse»-deltagere

OPERAEN (VG) Tolv nye kjendiser er klare for å spenne på seg danseskoene og kjempe om å nå toppen i en av høstens største TV-konkurranser.

 • Bjørn Ekker
 • Anniken Aronsen
 • Jonas Scheie Hammer
 • Tore Kristiansen (foto)

Artikkelen er over ett år gammel

I juni kunne VG avsløre at blant andre tidligere håndballspiller Frank Løke (38), tidligere «Farmen»-deltager Amalie Snøløs (22), blogger og «Bloggerne»-profil Sophie Elise Isachsen (23), VGs egen Morten Hegseth Riiber (32), samt «Paradise Hotel»-paret Martine Lunde (22) og Aleksander Sæterstøl (22) var klare eller aktuelle for programmet.

les også

«Skal vi danse»-klare Dorthe Skappel: –Jeg blir «kvapsete» på midten når jeg ikke trener

Alle seks er nå bekreftet under lanseringen til TV 2 på Operaen i Oslo. I tillegg ble det klart at Marianne Krogness (66), Thea Næss (33), Aune Sand (52), Jan Gunnar Solli (37) og Einar Nilsson (54) skal svinge seg på dansegulvet i høst.

les også

Stian Blipp og Katarina Flatland: Her viser TV 2-profilene fram gifteringene

Den kanskje aller største overraskelsen for de fleste er derimot at TV 2-veteran og «God kveld Norge»-dronning Dorthe Skappel (55) skal delta. Til VG forteller hun at hun ikke har danset siden ungdomsskolen, og at hun ikke er kjent for å være noen treningsnarkoman.

– Men jeg har nok mer konkurranseinstinkt enn man skulle tro!

Under kan du lese om alle de ferske «Skal vi danse»-deltagerne.

les også

Amalie Snøløs snakker ut om forholdet til Herman Tømmeraas

Amalie Snøløs (22)

Snøløs skaffet seg kjendisstatus etter oppholdet på «Farmen» i fjor, som tok henne helt til en tredjeplass i den populære gårdskonkurransen. Siden har hun startet karriere som modell, og funnet kjærligheten med «Skam»-skuespiller Herman Tømmeraas, som har lang erfaring med dans bak seg.

– Det er veldig kult å ha en slags mentor hjemme, sier hun til VGTV.

Hun avslører at Tømmeraas også ble spurt om å være med, men at han ikke turte.

les også

Amalie Snøløs og Herman Tømmeraas bekrefter forholdet

Sophie Elise Isachsen (23)

Isachsen har blogget i en årrekke og har også gitt ut flere låter som artist. 23-åringen fra Harstad har også vært med i seks sesonger av TV 2-serien «Bloggerne, samt hatt sin egen TV-serie på samme kanal.

Hun forteller til VGTV at hun har blitt spurt en rekke ganger tidligere, men at hun først hadde muligheten til å bli med i år.

Morten Hegseth (32)

VGTV-profilen har de siste årene gjort suksess med «Panelet» sammen med Vegard Harm (22), som han også har podcast sammen med. 32-åringen har lang erfaring som kjendisjournalist, og har dukket opp på flere programmer i karrieren, blant annet «4-stjernes middag» og «Huskestue».

– Morten Hegseth er et pinnedyr som overhodet ikke kan danse, sier han til VGTV-mikrofonen han vanligvis pleier å ha i hånden.

les også

Stian Sandø: – Kunne endelig cashe inn på å være jovial utlending

Pluss content

Martine Lunde (22)

Med en stor følgerskare på Instagram var Lunde kjent for flere før hun sjekket inn på «Paradise Hotel» tidligere i år. Etter oppholdet startet hun egen blogg. Nå er hun aktuell i den nye sesongen av «Farmen kjendis», som riktignok ikke kommer på TV før til våren. På høsten blir hun å se i «Skal vi danse» med kjæresten Alexander Sæterstøl.

Aleksander Sæterstøl (22)

Bergenseren dukket også opp i årets «Paradise Hotel», der han fant tonen med Martine Lunde. Han fikk i fjor en rolle i TV-serien «Melk», og er nå klar for skjermen igjen, denne gangen på parketten.

ALEKSANDER SÆTERSTØL OG MARTINE LUNDE: Kjæresteparet blir å se som konkurrenter i «Skal vi danse». Foto: TV 2

les også

Brudd for «Paradise Hotel»-par

Frank Løke (38)

Den pensjonerte håndballspilleren har dukket titt og ofte opp på TV-skjermen i det siste. På «Farmen kjendis» var han involvert i flere konflikter, og er ikke kjent for å holde tilbake. 38-åringen sier ikke nei til en utfordring, og nå er det dansegulvet som skal få kjørt seg.

– Jeg håper rytme er noe du kan trene opp og ikke noe du er født med, sier han til VGTV etter lanseringen.

– Jeg kan garantere seerne at dette kommer til å bli drøyt. Jeg kommer til å tråkke over streken flere ganger. Det er bedre med tilgivelse enn tillatelse.

Marianne Krogness (66)

Krogness har en lang karriere som skuespiller, sanger og revyartist bak seg. 66-åringen er med andre ord overhodet ikke fremmet for scenen og showbiz.

MARIANNE KROGNESS: Det blir en scenevant deltager som skal kjempe mot elleve andre kjendiser på parketten. Foto: TV 2

Thea Næss (33)

Med både verdensmestertittel i både amatør- og proffklassen i kickboksing, skal det ikke stå på formen når Næss inntar dansegulvet. Hun har over 100 kamper bak seg. Forhåpentligvis blir det ingen knockout på dansegulvet i høst.

THEA NÆSS: Kickbokseren er vant til et knallhardt treningsregime, og må bytte ut harde hooker med grasiøse dansetrinn i høst. Foto: TV 2

Aune Sand (52)

Den norske kunstneren, filmregissøren og forfatteren har fått mye oppmerksomhet med sine verker som filmen «Dis» og boken «Jordbærmus». I vår dukket han opp i «Farmen kjendis», men ble den første til å forlate gården. Han er gift med Marianne Aulie.

– Det er en drøm at de tar med en gammel skrott som meg, sier han til VGTV, og benyttet direktesendingen til å hylle sønnen sin.

Jan Gunnar Solli (37)

Den tidligere fotballspilleren fra Treungen har gjort suksess i både Brann, Vålerenga og Rosenborg. Han har også spilt for New York Red Bulls og Hammarby Fotboll. Ved siden av fotballkarrieren har han gjort karriere som DJ, og varmet opp for store stjerner som Calvin Harris, David Guetta og Steve Aoki. Det er med andre ord ingenting som skulle tilsi at det ikke står bra til med dansefoten.

JAN GUNNAR SOLLI: Med solid DJ-bakgrunn er det ingenting som tilsier at 37-åringen ikke har rytmen i behold. Foto: TV 2

Einar Nilsson (54)

Nilsson er også kjent fra TV-skjermen. Det er imidlertid malerkosten han er kjent for å føre, og ikke en dansepartner. I «Tid for hjem» er han kjent som den energiske krølltoppen som bidrar til å gjøre om oppussingsobjekter til drømmeleiligheter.

EINAR NILSSON: Mannen som beskriver seg selv som en «altmuligmann» må bevise at det er gjeldende også for dansegulvet. Foto: TV 2

Les også

 1. Frank Løke: Derfor er jeg så ekstrem

  Treningen betyr mye for Frank Løke. Han ønsker å bli best. Han skal bli best.
  Pluss content
 2. Amalie Snøløs: – Skal jeg ikke ha rett til å være stolt av kroppen min

  Amalie Snøløs (22) har 180 000 følgere på Instagram som hele tiden krever hennes oppmerksomhet.
  Pluss content

Mer om

 1. TV
 2. Skal vi danse
 3. Aune Sand
 4. Frank Løke
 5. Dorthe Skappel
 6. Sophie Elise Isachsen
 7. TV 2

Flere artikler

 1. «Skal vi danse»-Martine om savnet under «Farmen kjendis»: – Det var helt forferdelig

 2. Aleksander Sæterstøl stiller med handikap i «Skal vi danse»

 3. Disse kjendisene har takket ja til «Skal vi danse»

 4. Marianne Krogness først ut av «Skal vi danse»

 5. Amalie Snøløs har kjøpt leilighet - hemmelighetsfull om samboerskap

Fra andre aviser

 1. – Det blir litt bambi på isen

  Fædrelandsvennen
 2. Slik blir seriehøsten - mer enn 100 nye serier og sesonger

  Aftenposten
 3. Slik preger NRK-legenden fortsatt sendingene: – Det sitter i veggene

  Aftenposten
 4. Game of Thrones-regissøren: – Fansen gikk utrolig langt for å finne ut hva som skulle skje med Jon Snow

  Aftenposten
 5. Dopingtester spillere under VM i TV-spillet FIFA

  Aftenposten
 6. I 2014 startet det bergenske selskapet på null. I år leverte de TV-teknologi til Kinas statskanal under fotball-VM.

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder