Trives med eldre menn

Kosmetikkarving Celina Midelfart (26) kunne vært heltinne i sin egen såpeopera: Hun er søkkrik, smellvakker og omsvermet - og omgitt av eldre menn.

- Jeg setter pris på tryggheten i den lærdom, klokskap og erfaring de fører med seg. Jeg trives i voksent selskap, uttaler Celina Midelfart i siste nummer av norske Elle.

De fleste forbinder henne med den amerikanske multimilliardæren Donald Trump. Han er hennes husvert i New York der hun tidvis bor, og i fjor gikk en rekke bilder av paret arm i arm verden rundt. Selv har Celina til VG avvist at det har vært noe mer enn vennskap. Men den norske forretningskvinnen er utvilsomt en del av New Yorks innerste sosietet.

Celina og Røkke

Nå bor Celina også i Norge, og er den siste tiden stadig sett på byen med vår hjemlige Trump, Kjell Inge Røkke. Dermed går ryktene . . .

- Det har den enkle forklaring at han er gått inn i styret i Midelfart AS. Vi diskuterer forretningsmessige forhold, forklarte Celina nylig til VG på spørsmål om hvorfor hun frekventerer hovedstadens innesteder med ham.

I Elle forteller Celina Midelfart om hvorfor hun omgir seg med eldre menn som både venner og rådgivere, blant dem advokat Carl Erik Krefting, Christian Ringnes, Trygve Hegnar og Kjell Inge Røkke.

På spørsmål om hva det er med disse eldre herrene, svarer hun:

- Sier jeg «eldre» om dem, blir de fornærmet. Jeg vil heller si menn med lang erfaring fra forretningslivet. Dessuten er de alle svært ungdommelige.

Mentoren Trygve Hegnar

Særlig Trygve Hegnar snakker hun varmt om. Han var hennes avdøde fars nærmeste venn, og er nå Celinas venn, rådgiver og mentor.

Allerede som barn forlangte Celina å være med faren i forretningsmiddagene på Theatercaféen. Og under middager hjemme ba hun om å få en av farens venner til bords i stedet for en av «de unge».

Finn Erik Midelfart fikk kosmetikk- og hygienekonsernet til å vokse voldsomt. Som honorær konsul for Monaco var han omgangsvenn med fyrstefamilien. Men han døde så tidlig som i 1995, da Celina var 22 år. Konsul-tittelen har Tove Kvammen Midelfart «arvet».

- Far var en fantastisk person, og et optimistisk menneske. Vi sto hverandre veldig nær. Man står overfor et valg når noe slikt skjer. Man kan knekkes av det. Men jeg merket at jeg hadde kraft nok til å klare meg, og til å bruke denne erfaringen til noe positivt - til å videreformidle arven han gav meg i enhver forstand, sier Celina til Elle.

- Arven er ingen plikt. Men det følger med et privilegium som må brukes riktig. (...) Jeg har valgt å prioritere studiene og avslutte dem på en måte jeg kan være stolt av. Men følelsen av ansvar kommer innenfra, det er ikke pålagt meg, sier 26-åringen til magasinet.

God for 350 millioner

På siste ligning er Celina Midelfart oppført med en formue på 66,5 millioner kroner. Men konsernet hun eier sammen med søsteren Hermine (28) og stemoren Tove Kvammen Midelfart gjør at 26-åringen er god for rundt 350 millioner kroner.

Den unge forretningskvinnen med toppkarakterer fra London og New York liker ikke å snakke om penger.

- Jeg vet at uansett hva jeg måtte si om penger, vil det kunne bli feil oppfattet, uttaler hun.

Intenst opptatt er hun av forretningsdriften i kvinnedynastiet Midelfart, som har kvinnelige direktører og altså eies av tre kvinner.

Konsernet omsetter for nær en milliard kroner årlig, og de har en fjerdedel av markedet her hjemme.

Celina, som er styreformann i sitt eget selskap Bari, medier i Midelfart og styremedlem i Herman Lepsøe AS, sier hun har et voldsomt konkurranseinstinkt. Så da blir det nesten litt rart at stemorens kjæreste Jens P. Heyerdahl eier hovedkonkurrenten Lilleborg gjennom Orkla . . .

Privatlivet sitt beskytter hun intenst. Om kjærligheten sier hun kun:

- Jeg har et kjærlighetsforhold til New York . . .

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder