Hedrer Benjamin

Michael Jackson tilegner sitt nye album til det norske knivofferet

Superstjernen Michael Jackson (43) dediserer sitt nye album "Invincible" til norske Benjamin Hermansen, 15-åringen som ble knivstukket og drept på Holmlia i Oslo 26. januar i år.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

Men det er langt fra Holmlia til Los Angeles.

Hadde det ikke vært for norske Omer Bhatti (17), den norske vennen til superstjernen siden 1996, hadde neppe Benjamin Hermansen blitt trukket frem på Michael Jacksons første studioalbum på seks år.

Omer, som også kommer fra Holmlia, og Benjamin var nemlig gode kamerater.

Utgivelsen av "Invincible" er nemlig ikke bare den aller største begivenheten i musikkbransjen i 2001. Dette er albumet som har kostet astronomiske 185 millioner norske kroner å spille inn.

"Benjamin . . . we love you"

Millioner av Jackson-fans over hele verden vil kunne lese om 15-åringen fra Holmlia.

På albumets omslag står det med store bokstaver:

Michael Jackson gives "special thanks":

"This album is dedicated to Benjamin "Benny" Hermansen. May we continue to remember not to judge man by the color of his skin, but the content of his Character. Benjamin . . . we love you . . . may you rest in peace." Deretter er det et symbol på en rose.

(Oversatt står det: Denne platen er dedisert til Benjamin "Benny" Hermansen. Vi må fortsette å huske på ikke å dømme folk ut fra deres hudfarge, men for deres karakter. Benjamin . . . vi elsker deg . . . må du hvile i fred.)

Så skriver popidolet at han også dediserer dette albumet til sin bestemor, Nicholette Sottile og så til sine foreldre Joseph og Katherine.

Omer snakket med Michael

Benjamins tragiske død oppskaket hele Norge, men Jackson leser neppe norske aviser.

Derfor kan det bare være Benjamins gode venn fra Holmlia, Omer Bhatti (17), som har fortalt Jackson om kameratens meningsløse skjebne.

Tenåringen, som i dag er elev ved danselinjen på Fagerborg videregående skole i Oslo, ble oppdaget av superstjernen på Hotel Abou Nawa i Tunisia i 1996, hvor Jackson-kopien Omer stakk seg ut i fan-kaoset.

Etterpå reiste Omer og hans familie verden rundt som spesielt inviterte gjester på mega-turneen til Jackson. Året etterpå flyttet familien Bhatti til California.

Ukebladet National Enquirer hevdet til og med at de var innlosjert på Neverland, farmen til Jackson utenfor Los Angeles - etter at Omer faktisk skiftet navn til Michael Joseph Winther og meldte flytting til Frankrike hvor Jackson eier en stor eiendom.

40 000 i tog

Benjamin Hermansen ble brutalt stukket ned mens han var ute på kveldstur med en kamerat like ved der han bodde. Benjamin skal ha vært et tilfeldig offer. Han ble angrepet fordi han hadde et utenlandsk utseende.

1. februar i år gikk omkring 40 000 i demonstrasjonstog mot rasisme i Oslo.

- Dette var vakkert gjort. Det er meget spesielt at en verdensstjerne som Michael Jackson gjør dette. Jeg håper at det han sier om at man ikke skal dømme folk etter hudfargen, gjelder for stadig flere. Det er tydelig at folk også utenfor Nordens grenser kjenner til drapet på Benjamin. Sorgen og savnet er der hele tiden, og dette setter kanskje på nytt fokus på det som skjedde.

Dette sier Benjamin Hermansens mor Marit til VG da hun i går ettermiddag fikk se verdensstjernens vakre dedikasjon til Benjamins minne.

Takker også norsk firma

Michael Jackson var nok en av de artistene Benjamin hørte på i sin barndom. Men mammaen ønsker ikke å utdype ytterligere hvilke tanker hun gjør seg. Sorgen og savnet er privat.

På "Invincible" takker også Michael Jackson det norske firmaet Electrocompaniet ved Per Abrahamsen, Trond Braaten og Nils B. Kvam for teknisk hjelp. Skårer-firmaet har fått stor anerkjennelse verden rundt for sine forsterkere.

Michael Jackson-fans kan hele fredag gratis lytte til den nye platen "Invincible" på hjemmesiden www.michaeljackson.com. I tillegg skal stjernen selv være med på en chat med sine nettfans førstkommende lørdag kl. 01.00 norsk tid.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder