DØD: Øivind Johannessen, mest kjent som «Raymon», er død. Han ble 67 år gammel. Foto: Thomas Andreassen

Øivind «Raymon» Johannessen er død: - En genuint flott person

Øivind Johannessen døde søndag. Han ble 67 år gammel.

Det bekrefter komikerens nærmeste familie overfor Demokraten mandag morgen.

– Øivind Johannessen var en genuint flott person. Hel ved tvers igjennom, sier Alf Tande-Petersen til VG.

De to to ble kjent på 1980-tallet da reklame-kassetter var på sitt heteste og de jobbet mye sammen opp gjennom årene.

– Jeg har aldri ledd så mye sammen med noen som med Øivind. Han var en genuint morsom mann. Han tok så mye på kornet, forteller Tande-P.

Han karakteriserer kameraten som en svært observant person som fort fikk nye tekster inn under huden.

UNG START PÅ DAGEN: - Øivind Johannessen var en genuint flott person. Hel ved tvers igjennom, sier Alt Tande-Petersen som har samarbeidet med den avdøde komikeren i en årrekke. Foto: David Engmo

– Men han sa lite i det offentlige rom. Jeg er imponert over hvordan han taklet det da det raste som verst rundt «Raymon»- figuren og han ble beskyldt for å ha ødelagt image til Østfold. Selv i en slik situasjon valgte han å holde munn. Det var imponerende. Men da vi møttes bak scenen, åpnet han seg og jeg lærte han å kjenne som en veldig reflektert person, sier Tande-P.

Han forteller de to møttes sist i Fredrikstad i fjor høst.

– Vi var på byen sammen og hadde en veldig fin kveld. Jeg fikk vite om dødsfallet i dag morges og det var en tung start på mandagen, sier Tande-P.

Øivind Johannessen er kjent fra en rekke revyer – men særlig kjent for rollefiguren «Raymon» fra Fredrikstad. En figur som i sin tid ble skapt av skapt av humoristen Ragnar Joker Pedersen.

les også

Kuppet kongelig broåpning

For den brede publikum er «Raymon»-figuren også kjent fra Trond Kirkevaags programmer på NRK. De to samarbeidet i mange år.

– Fredrikstad har mistet en av byens aller største kulturpersonligheter, skriver Fredriksstad Blad.

Ifølge Demokraten var Johannessen «still going»helt til det siste og sammen med lokale Fredrikstad-artister var han i full gang med nye show.

Pål Nielsen samarbeidet med Øivind Johannessen og Atle Jensen i revygruppen « 3 Kæll» i mer enn 20 år.

– Han var en fantastisk stødig fyr, han jobbet mye med tingene sine og leverte veldig godt, sier Pål Nielsen til VG.

Han forteller at de tre avsluttet samarbeidet sist i 2005 etter over 1200 forestillinger.

– Det var perioder vi ikke så andre enn hverandre og vi følte et behov for å gjøre noe annet etterhvert, sier Pål Nielsen.

Sist gang de tre opptrådte sammen var i forbindelse med en forestilling til ære for Ragnar Joker Pedersen.

– Men Fredrikstad er jo en liten by og vi støtte jo stadig vekk på hverandre. Det er vel et par måneder siden jeg traff han sist, sier Pål Nielsen.

Øivind Johannessen er født og oppvokst i Gamlebyen i Fredrikstad – og foruten sin nærmest legendarisk rollefigur «Raymon» er han også kjent for sin tolkning av Elvis Presley på 1970-tallet, under navnet «King Kong».

Siden 1976 har Øivind Johannessen vært medlem revytrioen «3 Kæll» som har spilt over tusen forestillinger i Østfold., skriver Fredriksstad Blad. I 2004 mottok han Leif Justers ærespris, som deles ut årlig til en person som har gjort eller gjør en stor innsats på en norsk revyscene.

les også

– Statister til 80 millioner

Mange vil også huske Øivind Johannessen fra den tredje serien om Brødrene Dal, «Brødrene Dal og legenden om Atlant-is» hvor han spilte rollen som skurk. Serien ble vist på NRK høsten 1994.

I 1996 fant Østfold fylkeskommune ut at den skulle bruke 80 millioner kroner på å bli kvitt Raymon-stempelet.

– Hvis det mest fremtredende trekket ved Østfold er Raymon, har vi et problem, sa fylkesordfører Arne Øren til VG den gang.

Millionene i prosjekt Østfold byoffensiv skulle brukes i en kampanje for å profilere Østfold som noe mer intelligent og i et intervju med Fredriksstad Blad i 2015 fortalte Øivind Johannessen at det syntes han var vondt å høre.

– Det såra meg, da slet jeg med å sove, sa han i intervjuet.

DØD: Øivind Johannessen, mest kjent som «Raymon», er død. Han ble 67 år gammel. Her fra Revyen 3 Kæll går på Oscar teatret i Fredrikstad i 2006.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder