Mikal Persbrandt om fengselsstraffen: - Den driter jeg i

Den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt (50) har funnet sinnsroen og gir derfor blaffen i fengselsstraffen han ble dømt til tidligere i år.

Martine Haug Nysether
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I april ble den berømte skuespilleren dømt til fem måneder i fengsel for brudd på narkotikaloven.

Nå sier Persbrandt i et intervju med Dagens Nyheter at han er på et bra stadium i livet, til tross for narkotikadommen.

- Glad, ja! Veldig. Til tross for fengselsstraffen. Den driter jeg i. Vet du hvorfor? For jeg begynner å få kontakt med min sjel, sier skuespilleren til DN.

Benekter straffskyld

Elleve personer ble tiltalt i Stockholm tingrett i januar i år, mistenkt for delaktighet i en stor narkoliga. Påtalemyndigheten mente at de kunne knytte Persbrandt til ligaen gjennom avlyttede telefonsamtaler.

Skuespilleren nektet straffskyld i saken.

- Han har ikke bestilt eller mottatt dop, sa Persbrandts advokat Per Liljeqvist til Aftonbladet den gang.

- Om det viser seg at det har blitt gjort en bestilling så er det en annen person som har benyttet hans mobil. Mikael kom hjem fra en filminnspilling og hadde fest. Mobilen hans ligger alltid framme, og han låner gjerne ut den, fortsatte Liljeqvist.

Skuespilleren anket dommen, men ønsker ikke å si noe om en eventuell fengselsstraff. Persbrandt vil få sin sak opp i Svea lagmannsrett, som i beste fall kan frigjøre ham fullstendig.

- Jeg har gjort mye i mitt liv, men ikke akkurat det der, hevder han.

Kjenner seg igjen i rollefigur

Mikal Persbrandt er aktuell med filmen «En sång från hjärtat», hvor han spilleren artisten Thomas Jacob som har slitt med alkohol- og narkotikamisbruk.

- Det handler om et liv jeg kjenner til. Ikke bare fordi det handler om misbruk, men fordi det handler om menn eller mennesker i livet mitt. Det er en film om hva faen vi holder på med, hva det vil si å være menneske og det å slite med en persons spørsmål om vår eksistens, sier skuespilleren til DN.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder