FORNØYD: Otto Robsahm trodde at «Sinnasnekker’n» ville være over etter 20 episoder, men nå nærmer de seg 100. Foto:Trond Solberg,VG

«Sinnasnekker'n»: Rørt over å kunne hjelpe så mange

Møt kandidatene som kan vinne VGs publikumspris under Gullruten

Otto «Sinnasnekker'n» Robsahm (47) er ikke en spesielt sinna type, men likevel var det å skjelle ut en person med på å skaffe ham hans første TV-jobb.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Hvordan var din første TV-opptreden?
– Det var i «Forandring fryder» på NRK i 1998. Da var jeg snekkeren som skulle deles på de to familiene som var med i programmet.– Hvordan fikk du denne jobben?
– To årsaker: Produsenten hadde en venninne som jeg tidligere hadde skjelt ut fordi hun var ufyselig mot de ansatte i et firma, og med det hadde jeg vist at jeg hadde bein i nesa til å gjøre jobben. Den andre var at jeg klarte testen til NRK: Å lage en UFO som gruppen Infinity skulle entre scenen med under Spellemannsprisen det samme året. NRK likte det de så, så da fikk jeg jobben.– Hva er det sterkeste du har opplevd på TV? – Det er vanskelig å plukke ut en hendelse, men jeg blir veldig rørt over at man kan hjelpe så mange familier. Jobben vår er ikke en vanlig ni til fire, vi må ha respekt for familiene som har valgt å melde seg på «Sinnasnekker’n»og for problemene de har.– Hva har du ofret selv for TV-karrieren?
– Jeg synes ikke det er noe offer å hjelpe folk, men det er klart at jeg skulle ønske at jeg var mer hjemme med familien. Det er lange dager og veldig mye reising i denne jobben.– Blir det litt mye av og til?
– Noen ganger, for jeg reiser også mye på boligmesser i helgene. Men da må man bare sette seg ned å tenke over hva man vil drive med, og for meg er det bare ett svar: Jeg vil fortsette å jobbe med å hjelpe mennesker. Og så tar jeg med familien min når jeg reiser på lengre turer.– Hvem eller hva har betydd mest for deg?
– Marion, samboeren min. Jeg har alltid skutt litt fra hofta, og ikke hatt en veldig stor plan for livet. Det har resultert i at jeg har krasjet litt av og til - og da hjelper hun til. Det viktigste for meg er å ha henne på lag når avgjørelser skal tas. Det gjør at vi er to om alt. Går det galt, er vi to om å løse problemmet. Går det bra, er det ekstra fint å dele det med henne.
– En annen hendelse som har spilt kraftig inn i livet mitt er at faren min døde da jeg var to år. Siden da har man bare hørt de beste historiene om ham, og med det har jeg alltid målt meg og ønsket å være like bra som det han var. Han var, og er, en supermann for meg. Han hadde et enormt vinnerinstinkt, og det har jeg også.

– Hva er din største TV-tabbe?
– Jeg liker ikke at jeg har bannet et par ganger på TV. Det er unødvendig å gjøre det for å få frem et poeng.– Hva ønsker du folk skal tenke om deg?
– At jeg gjør en forskjell. Jeg vil hjelpe folk, det er mange som trenger bare noen få råd til å snu livet sitt til det bedre.– Hva tror du folk tenker når de hører «Sinnasnekker’n»?
– At jeg ikke er så sinna, for det er jeg jo ikke! Men det handler jo egentlig bare om å si ting som de er.

– Hva er planen for 2015?
– Å fortsette som jeg gjør.. Har mye mer på lager.

– Hva liker du best å se på TV akkurat nå?
– «Suits» og «MythBusters». I tillegg liker jeg å se på programmer som inspirerer meg.– Hvorfor skal folks stemme på deg slik at du vinner Publikumsprisen under Gullruten?
– Jeg føler at jeg gjør en forskjell i livene til de jeg møter. Om folk liker det jeg gjør, så ville jeg være glad om de stemmer på meg.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder