HYLLET KIM: Dennis Rodman høstet stor jubel for sin bursdagssang i Nord-Korea, men i resten av verden møtte han kraftig motbør for stuntet. Foto: KIM KWANG HYON/AP

Dennis Rodman innlagt for rusavvenning

Etter sin omstridte tur til Nord-Korea har den tidligere basketstjernen Dennis Rodman oppsøkt hjelp for alkoholmisbruket.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
Om Dennis Rodman på Wikipedia

Rodmans agent, Darren Prince, bekrefter overfor CNN at 52-åringen frivillig har sjekket inn på en rusavvenningsklinikk i New Jersey. Det er i første omgang snakk om en måneds opphold.

Omstridt vennskap

Rodman skapte bølger da han nylig besøkte Nord-Korea og sang fødselsdagssang for leder Kim Jong-Un i anledning en basketkamp. Rodman har ved flere anledninger snakket varmt om sitt vennskap med diktatoren.

- Dennis Rodman var i ganske dårlig form følelsesmessig etter oppholdet i Nord-Korea, sier agenten hans og legger til at han følte et sterkt press om å være en «superpolitiker» som skulle ordne opp.

Den tidligere NBA-spilleren høstet massiv kritikk for sin uttalelse om amerikaneren Kenneth Bae, som sitter fanget i Nord-Korea uten å ha fått vite spesifikt hva han er dømt for.

I et TV-intervju med CNN antydet Rodman at Bae, som er født i Nord-Korea, men har vokst opp i USA og er amerikansk statsborger, fortjener å sitte i fangeleir .

- Han er flau

Rodman fikk voldsom motbør for utsagnet og for ikke å ha brukt sitt nære kjennskap til den Kim Jong-Un for å hjelpe Bae.

- Han er flau, trist og full av anger for å ha såret mennesker med ordene sine, lyder det fra agenten.

- Drikkingen hans i Nord-Korea eskalerte til et nivå ingen av oss har opplevd tidligere, sier Prince.

VENNER: Dennis Rodman viser fram et bilde av seg selv og Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Foto: Foto: NG HAN GUAN/AP


Like etter uttalelsen beklaget Rodman selv uttalelsene sine og forklarte opptrinnet med at han hadde drukket.

- Jeg vil si unnskyld. Det hadde vært en stressende dag. Noen av lagkameratene mine ville dra på grunn av press fra familie og forretningsforbindelser. Min drøm om basketball-diplomati holdt på å falle fra hverandre. Jeg hadde også drukket. Det er ikke noen unnskyldning, men jeg var opprørt og overveldet, skrev Rodman i et brev til nyhetsbyrået AP .

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder