HYLLET KIM: Dennis Rodman høstet stor jubel for sin bursdagssang i Nord-Korea, men i resten av verden møtte han kraftig motbør for stuntet. Foto: KIM KWANG HYON/AP

Dennis Rodman innlagt for rusavvenning

Etter sin omstridte tur til Nord-Korea har den tidligere basketstjernen Dennis Rodman oppsøkt hjelp for alkoholmisbruket.

Om Dennis Rodman på Wikipedia

Rodmans agent, Darren Prince, bekrefter overfor CNN at 52-åringen frivillig har sjekket inn på en rusavvenningsklinikk i New Jersey. Det er i første omgang snakk om en måneds opphold.

Omstridt vennskap

Rodman skapte bølger da han nylig besøkte Nord-Korea og sang fødselsdagssang for leder Kim Jong-Un i anledning en basketkamp. Rodman har ved flere anledninger snakket varmt om sitt vennskap med diktatoren.

- Dennis Rodman var i ganske dårlig form følelsesmessig etter oppholdet i Nord-Korea, sier agenten hans og legger til at han følte et sterkt press om å være en «superpolitiker» som skulle ordne opp.

Den tidligere NBA-spilleren høstet massiv kritikk for sin uttalelse om amerikaneren Kenneth Bae, som sitter fanget i Nord-Korea uten å ha fått vite spesifikt hva han er dømt for.

I et TV-intervju med CNN antydet Rodman at Bae, som er født i Nord-Korea, men har vokst opp i USA og er amerikansk statsborger, fortjener å sitte i fangeleir .

- Han er flau

Rodman fikk voldsom motbør for utsagnet og for ikke å ha brukt sitt nære kjennskap til den Kim Jong-Un for å hjelpe Bae.

- Han er flau, trist og full av anger for å ha såret mennesker med ordene sine, lyder det fra agenten.

- Drikkingen hans i Nord-Korea eskalerte til et nivå ingen av oss har opplevd tidligere, sier Prince.

VENNER: Dennis Rodman viser fram et bilde av seg selv og Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Foto: Foto: NG HAN GUAN/AP


Like etter uttalelsen beklaget Rodman selv uttalelsene sine og forklarte opptrinnet med at han hadde drukket.

- Jeg vil si unnskyld. Det hadde vært en stressende dag. Noen av lagkameratene mine ville dra på grunn av press fra familie og forretningsforbindelser. Min drøm om basketball-diplomati holdt på å falle fra hverandre. Jeg hadde også drukket. Det er ikke noen unnskyldning, men jeg var opprørt og overveldet, skrev Rodman i et brev til nyhetsbyrået AP .

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder