TAR LÆRDOM: «Sommertid»-programleder Ida Fladen forteller at hun og de andre programlederne bruker kritikken til å bli enda bedre, og at de lærer underveis. Her fra fredagens VG-lista-show på Rådhusplassen. Foto:Krister Sørby,VG

Fladen får støtte etter kritikken

Oddvar Stenstrøm (68) gikk hardt ut mot Ida Fladen og
resten av programlederkollegaene i «Sommertid».  Nå viser flere sin støtte.

Artikkelen er over fem år gammel

Publikum strømmet til Rådhusplasssen fredag kveld, for å få med seg det stjernespekkede showet hvor blant annet Austin Mahone, Rita Ora, Isac Elliot og Adelén opptrådte. Politiet meldte at over 70.000 mennesker hadde tatt turen for å få med seg årets største sommerfest.

Får positive tilbakemeldinger

På tross av kritikken som harversert de siste dagene, var det en strålende Ida Fladen som møtte VG backstage under VG-listeshowet.

- Vi lærer underveis, og det er bare fint at folk sier ifra så vi vet hva vi kan jobbe med.Vi har jo ikke gjort det før, men vi har det supergøy, sier den ferske programlederen.

Etter at hun og «Sommertid»-kollega, Gunnhild Dahlberg, ble kritisert for sin debut på «Sommertid» av TV 2-veteranen Oddvar Stenstrøm, har det stormet rundt Fladen, både på Twitter og i VGs kommentarfelt.

Fladen forteller imidlertid at hun også har fått mye støtte fra folk som er uenige i kritikken til Stenstrøm:

- De som liker programmet blir ekstra gira på å fortelle oss det, og det er veldig koselig. Jeg har fått mange hyggelige henvendelser, sier hun til VG.

Journalist og programleder Per Ståle Lønning er blant de som stiller seg bak den ferske programledertrioen og mener Stenstrøms kritikk er urettferdig.

- Ingen er fullbårne eller i det hele tatt ferdig utlærte på TV når de debuterer for første gang. Jentene må få en sjanse til å gå seg til. Jeg henger meg ikke på slakten i det hele tatt. Hvis man skal sammenligne dette med Øyvind Fjellheims første programmer var det sikkert noen vanskeligheter der og, sier han til VG.

STØTTER FLADEN: Tidligere TV 2-programleder Per Ståle Lønning er ikke enig i kritikken til sin tidligere kollega Oddvar Stenstrøm. Foto:Knut Erik Knudsen,VG

TV 2s værdame Eli Kari Gjengedal er positiv til utskiftingen av programlederne i kanalens sommershow.

- Jeg synes at programlederne i «Sommertid» virker både freshe, flotte og morsomme. Jeg ble derfor positivt overrasket da jeg så at de skulle være med. Det er jo en gang sånn i TV-bransjen at man ikke har monopol på en programlederstilling, sier hun.

Også programleder Johanna Grønneberg, kjent fra blant annet TV-serien «Ja vi elsker Hollywood» mener Fladen og Dahlberg fortjener en ordentlig sjanse.

- Jeg har ikke sett programmet, men jeg synes vi skal la de unge få prøve seg før vi begynner å kritisere dem. Jeg synes jentene er flinke til å møte kritikken og det virker på meg som om de tar det på alvor, så gi dem en sjanse før du kjører de rett ned i grøften.

Vant Gullruten-pris

TV-profilen har på rekordtid rukket å bli et annerkjent navn i bransjen. I januar sikret TV 2s nye direktør Trond Kvernstrøm seg den tidligere NRK-programlederen.

28-åringen har fra før av ledet radioprogrammet «Miksteip» og var ifjor aktuell med TV-programmet «Prosjekt perfekt» på NRK3.

Under Gullruten i april var Ida Fladen og «Prosjekt Perfekt»nominert til hele fem priser: «Beste kvinnelige programleder», «Beste magasin- eller livsstilsprogram», «Beste nye programserie», og «Beste nyskapning». Fladen og NRK P3 stakk av med prisen for «Beste nyskapning».

I tillegg var Fladen nominert til «Årets publikumspris» - som VGs lesere kårer gjennom avstemming på VG Nett. Etter en hard kamp med brødrene Ylvisåker, Lene Kongsvik Johansen og Truls Svendsen var det sistnevnte som stakk av med prisen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder