SENDT HJEM: Mens TV 2 jubler over gode seertall, var det en stor nedtur for Frank Tore Aniksdal å måtte reise hjem. Han var nemlig ganske sikker på at han skulle slå motstanderen Finn Olav Odde (56) i tvekampen. Men slik gikk det ikke. Foto:Therese Alice Sanne,VG

Tidligere «Farmen-verstinger» hyller Frank

Frank Tore Anniksdal (44) var drittsekken på «Farmen». Men han får det beste skussmål fra tidligere sesongers verstinger og bråkmakere.

Artikkelen er over fem år gammel

– Jeg ser meg selv i Frank. Jeg tenker jeg er ganske lik på mange måter. Samtidig er det realt at Frank røk ut, han har ikke gjort noe, sier Helgi Agustsson til VG. Han utmerket seg med å gå fullstendig amok på «Farmen» i 2004.

– Festlig type

– Jeg synes jo at Frank er en veldig festlig type, så det spørs hvor mye jeg kommer til å følge med nå som han har røket ut.

SER SEG SELV I FRANK: Helgi Agustsson fra Farmen i 2004. Foto:Rolf Jarle Ødegaard,VG

Det sier Silje Trosten Johnsen (28) som ble en av de absolutt mest utskjelte deltagerne i 2010-sesongen av Farmen. Taktisk spill og konflikter med de andre på gården skapte et voldsomt engasjement blant seerne.

Ståle Bjørnvåg (43) hadde som mål å bli en ny riksklyse da han var med i «Farmen» året etter Silje.

– Det er synd at Frank røk ut nå. Han var en morsom figur. Fengende og engasjerende, sier Ståle Bjørnvåg til VG.

Andreas Nørstrud (30) satte virkelig sinnene i kok i 2012 med sine kvinnefiendtlige og kontroversielle uttalelser. Han har fortsatt ikke TV hjemme.

– Men jeg har likevel sett noen av årets episoder av Farmen og fått med meg hans strategi og drittsekklignende profil, sier Andreas Nørstrud til VG.

Men om han ikke har fått med seg så mange av årets «Farmen»-episoder og ikke minst intriger, er det mange andre som har gjort det.

Rekordmange seere

Søndagens «Farmen»-tvekamp, hvor omstridte Frank Tore Aniksdal (44) røk ut, fristet nemlig rekordmange seere.

I snitt 896 000 nordmenn benket seg foran episoden. Seertallet økte i takt med spenningen, og i del to var det i overkant én million seere som ble vitne til Aniksdals store nederlag.

Det er sesongens beste seertall for realityserien, som hadde 846 000 seere på premieren tidligere i høst, og som deretter sank med 200 000 seere i løpet av første uken.

VG har gjentatte ganger forsøkt å få en kommentar fra Frank Tore Aniksdal, men han har ikke vært tilgjengelig eller besvart våre henvendelser.

Slik velges de ut

– Når vi velger ut deltagere til «Farmen» er det viktig å finne mennesker som engasjerer. Det som kjennetegner typer som for eksempel Frank er at de splitter seerne i grupper som heier og ikke heier. Dette skaper engasjement, sier Alex Iversen, pressekontakt for «Farmen» i TV 2.

LIKER FRANK: Silje Trosten Johnsen (28) fra Farmen i 2010. Foto:PRIVAT,

– Jeg spilte ingen roller der inne, jeg var meg selv. Jeg ga faen hva andre måtte mene. Men jeg var iallfall flink til å jobbe, sier Helgi Agustsson.

– Jeg følte de var på jakt etter personer som meg. De søker visse type mennesker. Jeg visste at jeg kom til å utmerke meg litt, jeg kjenner jo meg selv ganske godt, sier han.

I dag kunne han ønske at han hadde lagd ennå «mer show» inne på Farmen. Ellers er det lite han angrer på fra han var deltager for ti år siden, men innrømmer at det ikke bare lett for familien.

– Jeg har fått noe negative tilbakemeldinger, det gikk mest utover kona mi og yngste sønnen. Det var leit, sier han.

Hatgrupper

Silje Trosten Johnsen (28) opplevde at det ble opprettet flere hatgrupper mot henne mens sesongen gikk på TV. I dag har den 28-årige advokaten et rimelig avbalansert forhold til all oppmerksomheten.

– Jeg står fortsatt ved alt jeg gjorde. Jeg har jo sagt alt som ble vist, men det ble feil at det ble så mye fokus på den ene siden ved meg: den taktiske. Jeg dannet jo mange vennskap, så det ble kanskje litt ensidig.

Hun har de siste årene ikke fulgt med på Farmen, men da Frank Tore Aniksdal (44) dukket opp på skjermen i år, ble hun engasjert.

– Jeg føler jo med han med den hetsen han ble utsatt for.

Trosten Johnsen ble selv truet på e-post, men hun presiserte hele tiden at hun var sterk nok til å takle den negative oppmerksomheten. Det mener hun fortsatt – fire år etter.

– Jeg tok hetsen med knusende ro og valgte å se på det som et kompliment. Men det var ikke noe hyggelig for de rundt meg. Jeg får håpe Frank tar det på samme måten, sier Silje i dag.

– Ble riksklyse

VILLE BLI RIKSKLYSE: Ståle Bjørnvåg fra Farmen i 2011. Foto:Alex Iversen/TV 2,

Ståle Bjørnvåg som kranglet seg gjennom hele 2011-sesongen på «Farmen» har et avslappet forhold til bråkmaker-imaget.

– Jeg la opp til det selv – og den enkleste form for klokskap er etterpåklokskap. Men jeg tror nok jeg ble en riksklyse den gangen, sier han.

Bjørnvåg, som fortsatt bor i Ramsund og er offiser i Forsvaret opplever stadig vekk å bli kjent igjen fra «Farmen»-tiden.

– Det eneste jeg i ettertid synes er litt negativt, er at folk forbinder deg med det de så på TV og det skjedde så mye inne på gården som aldri kom på TV, sier Ståle Bjørnvåg.

– Det er en pris å betale for å si og mene kontroversielle ting, men jeg står for alt det jeg har sagt.

«Tukte sin kvinne»

Andreas Nørstrud fra 2012-sesongen mener fortsatt at han som mann i et forhold er sjefen, at han skal ha rett til å tukte sin kvinne, at kvinnen han innleder et forhold til bør være jomfru.

– Jeg følte at TV 2 gjerne ville ha med folk som meg i serien, at de tenkte at «han der kan skape mye diskusjon», sier Andreas som både har giftet seg og fått en liten datter siden han var i medienes søkelys sist.

RAMPEN FOR TILVÆRELSEN: Andreas Nørstrud ble rikskjendis etter sitt opphold på Farmen i 2012-sesongen. Foto:Nils Bjåland,VG

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder