BESTEVENNER: Bjarte Tjøstheim (46), Steinar Sagen (38) og Tore Sagen (32) i «Radioresepsjonen» betrakter seg som en gammel ektetrio. Foto: NILS BJÅLAND

«Radioresepsjonen» tilbake på lufta: - Vi føler oss som «oldiser»

Frykter for jobbene

Lover mer «pappaprat»

«Oldisene» i «Radioresepsjonen» gir seg ikke NRK P3 før de får fyken eller må gå av med pensjon.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I dag var trekløveret tilbake på lufta på ungdomskanalen etter et halvt års pause. Trioen har i syv og et halvt år servert lettbeint humor på radiokanalen, og har ingen planer om å takke for seg med det første.

- NRK får bestemme hvor lenge de vil ha oss her. Vi føler oss som «oldiser», men vi kommer til å holde det gående - om så får vi skifte kanal, sier Bjarte Tjøstheim (46), som ifølge Tore har vært «oldis» i kanalen i over 15 år.

Frykter ungt blod

Gjennomsnittsalderen til trioen er 38,6 år. Til sammenligning er eksempelvis gjennomsnittsalderen i «Boller og burritos» - programmet som vikarierte for «Radioresepsjonen» - 28,3. Altså over ti år yngre enn dem.

- Men i kantina er det jo ikke noe problem, da kan vi møte likesinnede «oldiser» som Dan Børge Akerø, fleiper Steinar (38).

Storebror Sagen innrømmer at de nå etter snart åtte år frykter for jobbene sine.

- Jeg kjenner jo at når jeg går gjennom gangene så kommer det stadig vekk ungt blod. Jeg føler ikke at de puster meg i nakken, men plutselig er det noen som klarer å lage noe som er morsommere enn oss, sier han.

I fjor stakk P3-trioen av med prisene «Årets programledere» og «Årets radionavn» under Prix radio - radiobransjens fagpriser.

Programmet skal etter planen fortsette i samme lettbeinte spor, med unntak av noen få nye spalter. De tre radioresepsjonistene har siden pausen før jul, holdt på med egne prosjekter.

Steinar har sammen med Bjørn Eidsvåg hatt radioprogrammet «Steinar og Bjørns bærbare fredagsparty», i tillegg til å spilt inn den nye «Lilyhammer»-sesongen. Bjarte har vært i «Underholdningsavdelingen» på NRK1, mens Tore har hatt pappapermisjon og spilt i en ny humorserie for NRK som har fått navnet «Side om side».

KLARE FOR SESONG 2: Steinar Sagen (Roar Lien), Steven van Zandt (Frank Tagliano) og Trond Fausa Aurvåg (Torgeir LIen) er alle klare for sesong 2 av «Lilyhammer» som startet innspillingen i januar. Foto: RUBICON


Den nybakte faren kan imidlertid forsikre lytterne om at programmet ikke vil bli noe mykere selv om både han og Steinar nylig er blitt foreldre.

- Ingen av oss er blitt noe rundere i kantene. Vi er fremdeles like barnslige og «swage», bedyrer Tore (32).

- Jeg tror nok fremdeles Tore vil fremstå som kul og sprø. Dessuten tror jeg pappapratet vil gi mer innhold i sendingene, skyter Bjarte inn.

Programlederne betrakter seg selv som bestevenner, men har
imidlertid ikke tilbragt nevneverdig med tid sammen siden pausen.

Som en gammel ektetrio

- Livene har jo forandret seg med familie. Vi har vel ikke vært sammen én eneste gang. Vi har jo savnet hverandre og visste jo at vi kom til å henge sammen i månedene framover. Vi er som en gammel ektetrio, ler Steinar.

Selv om de kan være veldig ertende mot hverandre på lufta, forsikrer de om at de har mye kjærlighet overfor hverandre privat.

- Under sendingene er vi hardere for å skape gnisninger. Vi er mye hyggeligere utenom sendingene, konstaterer Steinar.

«Radioresepsjonen» har holdt det gående siden 2006, men hadde et kort radioopphold for å sende programmet på TV i 2010. Etter en blandet mottagelse av seerne gikk de tilbake til radioform i 2011.

PS! Neste helg gifter Tore seg med P3-kollega Live Nelvik. Da er det naturligvis storebror Steinar som skal være forlover.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder